Annons

Sex nya förbundsbanmätare

Start

Efter att ha genomgått Svensk Friidrotts banmätarutbildning – kurs plus hemarbetsuppgifter – har kadern av förbundsbanmätare nu lagom till löpningssommaren 2024 fått sex nya medlemmar.

Annons

De nya förbundsbanmätarna är: 

Jonas Birgerson

Fredrik Carpentsier

Marcus Ekenstierna

Petra Ekenstierna

Annons

Erik Linnér

Joakim S Melander

Som förbundsbanmätare har man rätt att i Sverige genomföra giltiga kontrollmätningar av väglopp, det vill säga ansvara för att banor för tävlingar i väglöpning håller av arrangören aviserad längd.

Något som framför allt är angeläget för de tävlingsdistanser för vilka officiella svenska rekord noteras och officiell statistik upprättas, det vill säga 5 km, 10 km, halvmarathon, marathon, 100 km och 24 timmar.

Läs mer om banmätning och våra banmätare här

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER
Wa Llgren 1766
Ny utbildning för friidrottstränare på GIH

I höst startar en ny högskolekurs för tränare på GIH som heter ”Tränarskap för Individuella idrotter”, där friidrotten är en av flera valbara idrotter. Från Svensk Friidrott ser vi den här kursen som en god möjlighet till att fördjupa och utveckla si…

LÄS MER