Annons

Sök Elitidrottsstipendiet

Är du elitfriidrottare och studerar på universitet eller högskola? Då kan du söka RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium för 2022/2023.

Annons

Stipendiet är på 50 000kr och delas ut till 50 aktiva elitidrottare som ett stöd för att kunna kombinera elitidrott och studier på eftergymnasial nivå. Historiskt sett har runt 4 friidrottare varit representerade bland stipendiaterna årligen.

Som sökande ska du vara på svensk landslagsnivå (junior-senior), kombinera elitidrott med studier på eftergymnasial nivå och studera på minst halvfart under stipendieåret (september-juni) motsvarande 30hp över två terminer på studier på högskola eller universitet. Stämmer det in på dig? Missa inte chansen att söka stipendiet!

Sista ansökningsdag är 2 maj 2022 och mer information samt länk till ansökan hittar du på RF:s ansökningssida. Mer information om friidrottare som fått stipendiet eller om hur bedömning sker hittar du på under fliken "Ekonomiskt stöd och stipendier".

Har du frågor om stipendiet hänvisas du till Kent Lindahl på RF, kent.lindahl@rfsisu.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Start
Sex nya förbundsbanmätare

Efter att ha genomgått Svensk Friidrotts banmätarutbildning – kurs plus hemarbetsuppgifter – har kadern av förbundsbanmätare nu lagom till löpningssommaren 2024 fått sex nya medlemmar.

LÄS MER
Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER