Annons

Spjutevent i Karlstad – ”På spaning efter en tid som flytt”

Jakob Rahm22 Jacob Rahm.

Krlstad bjuder in till spjutfest i form av ett event där du som aktiv kastare eller ledare kan träffa både rekordhållare och succécoacher. Sista anmälan är 22 mars.

Annons

Den 6–7 april kommer sex nuvarande eller tidigare svenska rekordhållare i spjut att tillsammans med Anders Borgström sammanstråla i Karlstad för ett spjutevent som blir ett ypperligt tillfälle för dagens generation tränare och aktiva att ta del av kunskap, erfarenheter och säkert en och annan god historia. Anders Borgström var under 27 år grenansvarig för svensk spjutkastning, det under en tid med mycket stora svenska framgångar i grenen. Utöver de svenska rekorden så blev det ett världsrekord, medaljer vid OS och EM samt ett antal topp-åtta placeringar vid OS, VM och EM.

De svenska rekordhållarna som kommer finnas på plats:

 • Raimo Pihl (personbästa 88.52 m/gamla spjutet)
 • Leif Lundmark (89.92 m/gamla spjutet)
 • Kenth Eldebrink (91.14 m/gamla spjutet)
 • Dag Wennlund (92.20 m/gamla spjutet, 85.02 m/nya spjutet)
 • Peter Borglund (84.76 m/nya spjutet)
 • Patrik Bodén (89.10 m/nya spjutet, även världsrekord på sin tid)

Som mästerskapscoacher vid EM, VM och OS fungerade under denna period Anders Borgström, Raimo Pihl och Jonas Mellblom, även Jonas kommer finnas på plats i Karlstad.

Spjutträffen kommer att innehålla:

*Praktik, både spjutkastning och fysiska tester för aktiva

Annons

*Paneldiskussioner med frågeställningar:

   • Viktigaste framgångsfaktorerna i karriären
   • Detta hade jag velat göra annorlunda
   • Mästerskapens utmaningar
   • Mitt träningskoncept
   • Nycklar i tekniken

*En föreläsning om spjutkastningens tillämpade biomekanik

De svenska rekorden har några år på nacken men resultaten talar ändå sitt tydliga språk. Ett bevis på att idéerna håller än är att Anders Borgström under en period för några år sedan jobbade med de taiwanesiska spjutkastarna, där Cheng Chao-Tsuns asiatiska rekord på 91.36 från Universiaden 2017 fortfarande står sig och Huang Shih-Fengs 86.64 från samma tävling också håller världsklass.

Hör av dig till Anders Axlid senast den 22 mars på anders.axlid@friidrott.se för att få en inbjudan till eventet. Det finns 20 platser och först till kvarn gäller.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER