Annons

Annons

Spjutkastare på utvecklingsträff i Växjö: "Långa spjutkast i sommar"

Jakob Samuelsson från Hässelby SK Den regerande svenska mästaren Jakob Samuelsson var med på utvecklingsträffen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Prestationscentrum kast i Växjö gästades av idel spjutadel när det var dags för utvecklingsträff och det putsades på teknik och screenades.

I helgen var Sveriges spjut-elit både på senior- och juniornivå och deras tränare samlade till utvecklingsträff vid Prestationscentrum kast i Växjö. Ett drygt 50-tal aktiva och tränare var på plats.

Teknikutveckling och fysisk träning/fysisk kapacitet stod i fokus. Även screening (Funktionsanalys i kast), individuella samtal, föreläsning i tolkning av testresultat och föreläsning om antidoping genomfördes.

Instruktörer var Anna Wessman, Arto Thor, Kari Tuomela, Jonas Mellblom, Andreas Wulff och Anna Ek screenade. Träffen gästades också av svensk spjutkastnings (bland annat) nestor Anders Borgström.

– Vi fortsätter gnugga på med teknisk och fysisk utveckling av spjutkastarna. Jag tror att vi får se en hel del långa spjutkast i sommar men fokuset är främst längre fram i tiden. Det är ett långsiktigt perspektiv vi måste ha, säger Anders Axlid, ansvarig vid PC kast i Växjö.

 

Anders Axlid 2023

Anders Axlid

Prestationscentrum kast

070-771 19 46 anders.axlid@friidrott.se

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER