Annons

Webbinarium elitidrott och högskolestudier 25 mars

Sara WINBERG DSC0700 Sara Winberg är en av flertalet friidrottare som valt att kombinera sin elitidrottssatsning med eftergymnasiala studier.

25 mars klockan 18.30-19.45 bjuder Svenska Friidrottsförbundet in till ett webbinarium om dubbla karriärer, elitfriidrott i kombination med högskole- och universitetsstudier.

Annons

Du som funderar på att söka program eller kurser på högskolan eller universitetet och samtidigt elitfriidrottar vet väl att du inte behöver välja mellan studierna och friidrotten? Svenska Friidrottsförbundet anordnar ett webbinarium om dubbla karriärer den 25 mars 18.30-19.45 där du kan få mer information om vilka valmöjligheter du har. Webbinariet är öppet för alla intresserade men riktar sig främst till dig som slutar gymnasiet i år. Här kan du anmäla dig till webbinariet.

Senast 15 april behöver du som är intresserad av att plugga på högskola eller universitet till hösten söka de utbildningar eller kurser du är intresserad av. På Riksidrottsuniversiteten (RIU) och de elitidrottsvänliga lärosäten (EVL) som finns runt om i Sverige får du goda möjligheter att kombinera elitsatsning med studier. Svenska Friidrottsförbundet har några högskolor och universitet som vi har ett ännu närmre samarbete med i syfte att skapa så bra förutsättningar för elitfriidrott som möjligt. Dessa elitidrottsmiljöer finns i dag i Umeå, Falun, Stockholm, Karlstad, Göteborg, Växjö och Malmö.

Du som redan vet att du vill fortsätta satsa på friidrotten och samtidigt plugga i någon av våra elitidrottsmiljöer kan redan nu söka dig till Friidrottens Kompetenscentrum (FKC) i Umeå, Dalarna Sports Academy elit (DSA elit) i Falun, Karlstad Elitidrottsuniversitet, RIU Göteborgs universitet eller Athletic Development Center (ADC) i Växjö för den friidrottsliga antagningen via ett formulär.

Dejan Mirkovic 2023

Dejan Mirkovic

Sportchef

073-600 43 44 dejan.mirkovic@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER