Annons

Wolfgang Pichler föreläser för Svenska Löpartalanger

Pichler Lopartalanger En händelserik helg väntar i Göteborg.

FOTO: SOK OCH DECA TEXT&BILD

Till helgen arrangerar Prestationscentrum medel- och lång sin ungdomsuppföljning i Göteborg. Detta inom ramen för satsningen Svenska Löpartalanger som nu har pågått i sex år och som möjliggörs genom förbundssponsorn Sundström Safety.

Annons

Satsningen Svenska Löpartalanger har som mål att utbilda aktiva och tränare i att tänka långsiktigt med sin träning och att bygga en bra grund för att utvecklas över tid och undvika större skador. Kontinuiteten är mycket viktig för utvecklingen.

Vid kommande helgträff får de aktiva liksom tidigare göra tröskel- och fystester med Johan Rogestedt. Vidare får de lyssna på Alexander Lundskog som föreläser om sömnens betydelse.

Dessutom kommer tränarikonen Wolfgang Pichler till Göteborg för att prata om talangutveckling och vad som är viktigt för att bli en aktiv i världseliten.

Totalt kommer 65 inbjuda aktiva och tränare att närvara under träffen.

Här kan du läsa mer om Svenska Löpartalanger

/Ulf Friberg

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Start
Sex nya förbundsbanmätare

Efter att ha genomgått Svensk Friidrotts banmätarutbildning – kurs plus hemarbetsuppgifter – har kadern av förbundsbanmätare nu lagom till löpningssommaren 2024 fått sex nya medlemmar.

LÄS MER
Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER