Annons

Annons

Kvalupplägg Kraftmätningen 2022

Kraftmätningen

Inför sommarens kvalomgång av Kraftmätningen har vi samlat in svar på hur föreningar anser att kvalet borde genomföras. Beslutet har därför landat i en mix av regionala och lokala kval.

Det finns två alternativ på kvaltävling till sommaren 2022. Förening bestämmer vilket av de två varianter man vill arrangera.

1. Regionala kval: Vår ambition är att hitta 6-8 regionala kvalplatser som sedan listas på friidrott.se. Deltagande föreningar anmäler sig direkt till arrangören. Max 10 lag per kvalomgång.

2. Lokalt kval: Förening arrangerar för sin egen förening och eventuellt en förening till.

Alla kvaltävlingar ska genomföras under perioden 21 maj – 3 juli. Vi behåller den förlängda kvalperioden så fler ska få chansen att delta. Tid, plats för kvaltävling, kontaktperson och besked om kvalvariant, ska anmälas till Frida Hogstrand (frida.hogstrand@friidrott.se) med ifyllt arrangörsavtal senast den 19 maj.

Varje arrangör får ett arrangörsbidrag baserat på vilket av ovanstående kvalalternativ man väljer.

Relaterade nyheter

Unga Ledare 2022 1928
Nominera till Årets unga ledare

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Nu är det dags att nominera till Årets unga ledare 2023.

LÄS MER