Annons

Nestléspelen en tradition i samband med SM: ”Ett jättebra evenemang att ha”

Simon Pettersson 0995 (1) Simon Pettersson är ambassadör för Nestléspelen och tog SM-silver i diskus i Uddevalla.

FOTO: DECA TEXT&BILD

För andra året i rad genomfördes Nestléspelen under friidrotts-SM. På torget i Uddevalla fick barn och ungdomar prova på enklare former av friidrott. På plats i Uddevalla fanns också Nestléspelens två ambassadörer Tilde Johansson och Simon Pettersson.

Annons

I samband med förra årets SM i Söderhamn genomfördes Nestléspelen, i år fortsatte det som nu börjar bli en tradition. IK Orient anordnade Nestléspelen på torget i Uddevalla i och med sitt SM-arrangemang och passade på att slå föreningens rekord vad gäller deltagande barn på deras tävling Knatteracet. Tidigare hade de haft 125 deltagande barn och ungdomar som mest, denna gång dubblerades siffran till 250. Om vi inkluderar prova-på-aktiviteterna som pågick hela SM-helgen aktiverades hela 400 barn.

– Det är ett jättebra evenemang att ha i samband med SM, säger Alexander Rahm, SM-general friidrotts-SM 2024 och ordförande i IK Orient.

Han fortsätter:

– Att ha det dagen innan SM började var kanon, det gjorde SM ännu mer synligt och det byggde upp en fantastisk stämning som varade hela helgen. Superkul att så många barn och unga fick friidrotta lite själva i samband med elitens närvaro också, det tror vi har inspirerat många.

På plats i Uddevalla fanns också Nestléspelens två ambassadörer, längdhopperskan och SM-bronsmedaljörskan Tilde Johansson samt diskuskastaren och SM-silvermedaljören Simon Pettersson. Som en del av sin SM-uppladdning blev de intervjuade och fick svara på några frågor som bland annat skickats in av barn i IK Orient. Tilde och Simon hjälpte även till vid de olika prova-på-områdena under Nestléspelen.

Annons

Konceptet Nestléspelen låter barn testa friidrott under enklare former utifrån Svensk Friidrotts rekommenderade tävlingsformer för barn och ungdomar. Utifrån Nestlés perspektiv är konceptet en del av Nestlé for Healthier Kids, ett globalt program för att ge barn en så hälsosam uppväxt som möjligt. Programmet går ut på att utveckla hälsosammare produkter samt ge närings- och motionsråd till familjer.

– Svensk Friidrott och alla lokala föreningar gör en stark insats för barns hälsa, vi är glada att vi kan ge dem lite stöd på vägen, säger Per Frank, Nutritionist på Nestlé.

Arrangerande förening får utöver ett arrangörsbidrag på 5 000 kronor också nutritionshäften från Nestlé samt gympapåsar med Nestléspelens logga på att dela ut till alla deltagande barn.

Mer läsning och filmer:

  • Intervjuerna med Tilde och Simon hittas på IK Orients Instagram.
  • Om Nestléspelen och vad din förening kan göra samt vad ni får för det.
  • Läs mer om hela SM-helgen och mycket mer på se
Marcus Kax Fromholz

Marcus Kax Fromholz

Projektledare för föreningsutveckling

072-453 96 58 marcus.kax.fromholz@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter