Annons

Annons

Prestationscentrum i Malmö – Sintnicolaas elitansvarig på PC mångkamp

Sfif Topp

Här presenteras två glada nyheter gällande Svensk Friidrotts prestationscentrum. Dels får PC sprint/häck ökade resurser och kommer från och med nästa år att finnas både i Falun och Malmö, dels har PC mångkamp gjort klart med en ny elitansvarig: Eelco Sintnicolaas.

Under ISM-helgen i Malmö beslutade förbundsstyrelsen att ett prestationscentrum för sprint/häck ska startas i arrangörsstaden. PC:t i Malmö ska komplettera nuvarande PC för grengruppen som finns i Falun.

Från och med 2024 kommer en samverkan att ske gällande sprint/häck enligt följande:

Ansvaret för PC sprint/häck blir delat mellan orterna Malmö och Falun.

Torbjörn Eriksson fortsätter som ansvarig i Falun, en ansvarig rekryteras i Malmö och båda kommer att vara en del av förbundets elit- och landslagsavdelning där de har varsin 75-procentig tjänst, vilken kan kompletteras med ytterligare 25 procent via den lokala elitmiljön.

- Vi är väldigt glada att Malmö gör den här satsningen tillsammans med Svensk Friidrott och Falun, säger Dejan Mirkovic, sportchef på Svenska Friidrottsförbundet.

- Det har varit ett gediget förarbete som lett fram till det här beslutet. Sammantaget får vi nu en ökad tjänstegrad inom PC sprint/häck, 150 procent jämfört med dagens 100 utan att vi tillför mer resurser från Svensk Friidrott. Vi får ett starkare PC sprint/häck där två ansvariga kan arbeta ihop och komplettera varandra. Och på sikt kan vi även dela upp ansvaret mer grenspecifikt och bli spetsigare i vår elitverksamhet.

Rekryteringen av ansvarig i Malmö kommer att ske tidig höst och anställningen påbörjas 1 januari 2024.

Ny elitansvarig på plats i Sollentuna

PC mångkamp har gjort klart med en ny anställd. Från den 1 mars kommer Eelco Sintnicolaas att arbeta som elitansvarig i Sollentuna, samtidigt som Sofia Jäger Stenberg framöver jobbar halvtid med ungdoms- och juniorfokus.

Eelco kommer ursprungligen från Nederländerna och har en gedigen meritlista i tiokamp med EM-silver och deltagande på OS 2012 och 2016. Hans personliga rekord är 8539 poäng. Sedan i höstas är han deltidsanställd på RIG Sollentuna och han är även med som ungdomstränare i Täby IS.

- Varmt välkommen säger vi till Eelco! Han har en fantastisk erfarenhet och ledaregenskaper vi ser som mycket värdefulla. Tillsammans kommer Eelco och Sofia att göra stor skillnad för mångkamparna i Sverige, säger Dejan Mirkovic.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER