Annons

Annons

Spännande uppdrag att söka inom World Athletics

WA Logotyp

Nu ges möjligheten att ansöka om uppdrag inom World Athletics Competition, Development och Governance Commission för perioden 2023-2027.

Svensk Friidrott vill vara aktiva och involverade även i det internationella arbetet, både inom European Athletics och World Athletics. Därför var det mycket glädjande att Karin Grute Movin vid EA:s kongress i april valdes till vice president.

Men det finns många andra funktioner och uppdrag som kan vara intressanta.

- Det är av stor vikt att skapa inflytande för att kunna påverka utvecklingen av frågor som avgörs internationellt och är långsiktigt viktiga för svensk friidrott, säger Toralf Nilsson som är ordförande i förbundets internationella kommitté.

SFIF vill därför medverka till att bibehålla och helst öka antalet svenska företrädare inom såväl World som European Athletics.

Nu ges möjligheten att ansöka om uppdrag inom World Athletics Competition, Development och Governance Commission för perioden 2023-2027.

Ansökan ska stödjas av nations- eller världsdelsförbund. Därefter vidtar en gedigen beredningsprocess inom World Athletics under ledning av deras Nomination Panel. I slutet av september fattar styrelsen beslut om kommissionernas sammansättningar och i slutet av oktober förväntas de ha sina första möten

Vi hoppas att många är nyfikna och intresserade!

Mer information hittar du på vår sida för internationella uppdrag.

Stefan Olsson 2023

Stefan Olsson

Generalsekreterare

070-349 21 41 stefan.olsson@friidrott.se

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER