Annons

Till alla långloppsarrangörer (1)

Genrebild start långlopp

I arbetet med att förenkla och effektivisera resultatöverföringen för långloppsarrangörer till friidrottsstatistik.se har en specifikation tagits fram som gäller alla långlopp som använder tidtagningsprogram.

Annons

Svensk Friidrotts resultat- och statistiksystem friidrottsstatistik.se såg dagens ljus i juni 2020 och första året låg fokus på att automatisera resultatrapporteringen för arenatävlingar. Under hösten har arbetet med att effektivisera och förenkla resultatrapporteringen för långlopp utanför arena intensifierats vilket bl a resulterat i en specifikation som skickades till tidtagningsföretagen den 24 november.

Alla resultatlistor mejlas in

Syftet med specifikationen är att skapa ett standardiserat format för resultatlistor där all nödvändig info finns med för att vi ska kunna erbjuda en kvalitativ och snabbt uppdaterad statistik på vägdistanserna 5 km, 10 km, halvmaraton, maraton och ultradistanserna. Men notera att resultatlistor från alla sanktionerade långlopp oavsett distans ska mejlas till resultat@friidrott.se.

Att tänka på som arrangör

Vid anmälan samlas den mesta informationen redan in av de flesta långloppsarrangörer (förnamn, efternamn, födelseår och förening/hemort). Något som saknas i vissa listor är födelseår vilket är obligatoriskt. För utan födelseår kan vi inte matcha personen mot det vi har i databasen på ett bra sätt.
Viktigt också att förening anges. I andra hand hemort. Om personen inte är svensk medborgare anges nationalitet.

Kontakta ditt tidtagningsföretag

Specifikationen är framtagen för att tidtagningsprogrammen ska kuna anpassas så att all info finns strukturerad på ett bra sätt. Specen gäller fr o m 2022 och som långloppsarrangör berättar du för ditt tidtagningsföretag att du har ett SFIF-sanktionerat lopp. De vet vad som gäller beträffande hur resultatlistan ska ställas upp. Det är sedan arrangörens uppgift att den skickas till resultat@friidrott.se.
Specen har mejlats till följande tidtagningsföretag. Behöver förteckningen kompletteras så skicka namn, kontaktperson och webbadress till mejladressen ovan. Tidtagningsföretag för långlopp (bokstavsordning): Elektronikhuset, EQ Timing, EST Mika Timing, Hug IT, Jaguar Timing, Neptron, Raceresult, Racetimer, RFID server och Taklto Timing.
För lopp med få anmälda finns möjlighet att använda Excel-mallen som har en flik för just långlopp.

Saknar du någon resultatlista på friidrottsstatistik.se?

Det går enkelt att söka på ort i sökrutan uppe till vänster på förstasidan (nedre sökrutan) och sedan med hjälp av datumet kontrollera att resultatlistorna från din förenings alla tävlingar finns med. Resultatlistor och tips om saknade listor mejlas till resultat@friidrott.se.

/Jonas Hedman

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Till alla långloppsarrangörer

För 2022 gäller nya rutiner för rapportering av långloppsresultat utanför arena men det är inga stora förändringar, om än viktiga.

LÄS MER