Annons

Annons

Bli banmätare för Svensk Friidrott

DM-VDM halvmarathon

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

Löpning på väg har blivit en stor del av Svensk Friidrott och på senare år har populariteten för kortare distanser – framförallt milen – vuxit kraftigt. Med det ökande intresset har kommit ett tryck från deltagarna – som vill kunna jämföra tider från olika lopp – på att banorna garanterat skall hålla rätt distans. Kontrollmätning av banan i förväg är även en förutsättning för att uppnådda tider i ett lopp skall vara giltiga för rekord och statistik. 

Giltiga kontrollmätningar kan dock bara utföras av Förbundsbanmätare som legitimerats av Svenska Friidrottsförbundet.

Förbundsbanmätarutbildningen är den utbildning som ger behörighet att utföra officiella kontrollmätningar av våra landsvägslopp, mäta rekordbanor och liknande – en mycket viktig och uppskattad roll och insats för svensk löpning och arrangörer av lopp. 

För att möta den ökade efterfrågan på kontrollmätningar från arrangörer och löpare så erbjuder vi möjligheten att utbilda fler Förbundsbanmätare. Grundkriterier för att gå utbildningen, förutom att man älskar löpning, är noggrannhet med detaljer, bekväm med matematiska uträkningar har god grundfysik samt är en säker cyklist. 

Känner du att det här är du? Ansök då om att bli banmätare för Svensk Friidrott! Nästa utbildningstillfälle är 14–15 oktober i Stockholm och sista anmälningsdag är 1 oktober. .

Du kan läsa mer om banmätning här, utbildningen här och anmäla dig här

Relaterade nyheter

Eldsjäl 2.0 (1)
Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge,…

LÄS MER
Forbundsdomare
Snart dags för vår högsta nationella domarutbildning

Svensk Friidrotts förbundsdomarkurs 2023 kommer att genomföras på Quality Hotel 11 i Göteborg den 18–19 november. Kursen vänder sig till regelkunniga och erfarna domare och fokuserar särskilt på grenledarens roll vid arenatävlingar i friidrott.

LÄS MER