Annons

Bli banmätare för Svensk Friidrott

DM-VDM halvmarathon

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

Annons

Löpning på väg har blivit en stor del av Svensk Friidrott och på senare år har populariteten för kortare distanser – framförallt milen – vuxit kraftigt. Med det ökande intresset har kommit ett tryck från deltagarna – som vill kunna jämföra tider från olika lopp – på att banorna garanterat skall hålla rätt distans. Kontrollmätning av banan i förväg är även en förutsättning för att uppnådda tider i ett lopp skall vara giltiga för rekord och statistik. 

Giltiga kontrollmätningar kan dock bara utföras av Förbundsbanmätare som legitimerats av Svenska Friidrottsförbundet.

Förbundsbanmätarutbildningen är den utbildning som ger behörighet att utföra officiella kontrollmätningar av våra landsvägslopp, mäta rekordbanor och liknande – en mycket viktig och uppskattad roll och insats för svensk löpning och arrangörer av lopp. 

För att möta den ökade efterfrågan på kontrollmätningar från arrangörer och löpare så erbjuder vi möjligheten att utbilda fler Förbundsbanmätare. Grundkriterier för att gå utbildningen, förutom att man älskar löpning, är noggrannhet med detaljer, bekväm med matematiska uträkningar har god grundfysik samt är en säker cyklist. 

Känner du att det här är du? Ansök då om att bli banmätare för Svensk Friidrott! Nästa utbildningstillfälle är 14–15 oktober i Stockholm och sista anmälningsdag är 1 oktober. .

Du kan läsa mer om banmätning här, utbildningen här och anmäla dig här

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER