Annons

Annons

Succé för friidrottsskolan i Linköpings GIF: "Föreningen växer så det knakar"

Gif Linkoping Både lek och friidrottsgrenar på programmet under friidrottsskolans alla dagar.

FOTO: OLIVIA SIPOS

På utomhusarenan Campus Valla har Linköpings GIF nu avslutat årets friidrottsskola. En rekordsommar för föreningen som både slagit deltagarrekord på friidrottsskolan och fått in ett stort antal nya medlemmar.

I år blev det fem veckor som barn erbjöds testa på friidrottens olika grenar i Linköpings regi. Det blev en otroligt lyckad sommar för föreningen som aldrig haft så många barn i friidrottsskolan som man nu haft 2023.

Föreningen har arrangerat friidrottsskola sedan många år tillbaka och ser det som ett bra tillfälle för att rekrytera nya barn in i föreningen samt erbjuda sina unga ledare ett sommarjobb. I år har Linköpings friidrottsskola arrangerats på förmiddagarna där man blandat friidrottsgrenar med lekar.
– Under vecka 26 deltog 70 barn vilket är rekord. Friidrottsskolan är den enskilda aktivitet jag är mest stolt över i föreningen. Den ger massor av barn en meningsfylld och rolig sommarvecka samtidigt som föreningens egna ungdomar får ett sommarjobb och chansen att utveckla sig som ledare och växa som personer, säger Fredrik Nordenberg, ordförande i Linköpings GIF.

Årets friidrottsskola har letts av 18 ungdomsledare som stått för både träning, mellanmål och ett avslutande vattenkrig för barnen. Och enligt Fredrik Nordenberg kan just ledarnas insats i år vara svaret till just deltagarrekordet på friidrottsskolan.
–Våra duktiga ungdomar är nyckeln, de är de som formar friidrottsskolan. Jag tror att det är resultatet av några års målmedveten satsning på utbildning av unga ledare samt bildandet av en mycket aktiv och ambitiös ungdomskommitté, säger Fredrik Nordenberg.

Uppsving för friidrotten i Linköping
Trots att årets sommarskola precis avslutats är det redan nu fler som anmält intresse av att bli medlem. Men det är inte bara friidrottsskolan som lockar till Linköpings GIF. Enligt Fredrik Nordenberg finns det tillväxt i flera åldrar och målgrupper där uppstart av parafriidrott och Miniorlandslaget är två av dem.
– Friidrotten är populär i Linköping just nu och föreningen växer så det knakar. Vi har passerat 700 medlemmar vilket är en ökning på 250 % sedan 2019. Vi har en kraftig tillväxt på alla områden: fler barngrupper, juniorer, seniorer och veteraner. Vi har både fler elitsatsande och fler motionärer, säger Fredrik Nordenberg.

Och föreningens framgångar har uppmärksammats på flera håll i lokalmedia där både SVT Öst och P4 Östergötland rapporterat om årets friidrottsskola.

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER