Annons

Annons

Svenska Miniorlandslaget i friidrott

Det svenska Miniorlandslaget i friidrott är ett samarbetsprojekt mellan Svensk Friidrott och samarbetspartnern Atea. Svenska Miniorlandslaget är hela Sveriges landslag. Det är en form av friidrottsaktiviteter riktade till barn i de första skolåren i idrottssvaga områden. Svenska Miniorlandslaget ska överbrygga gapen och skapa möjligheter för fler att bli en del av gemenskapen.

Miniorlandslaget är ett projekt där föreningen samverkar med Ateas 35 olika lokalkontor. Satsningen innebär att lokala friidrottsföreningar, tillsammans med initiativtagaren Atea, startar upp ett Miniorlandslag som tränar ihop tio veckor under våren och tio veckor under hösten. Samtlig träning är kostnadsfri för de som vill delta, och dessutom ingår gratis medlemskap i föreningen.

De lokala Atea-kontoren spelar en nyckelroll i form av ekonomiskt stöd, samverkan och samarbete med andra partners och lokala aktörer. På så sätt kan kraften i olika erfarenheter och kontaktnät bidra till en positiv upplevelse för de barn och unga som söker sig till landslaget.

De är 16 stycken föreningar tillsammans med lokalt Atea kontor igång med verksamhet. Under 2024 arbetar vi för att det ska bli fler föreningar.

Följande föreningar har idag Miniorlandslagsverksamhet: Skellefteå AIK Friidrott, IF Göta Karlstad, IK Ymer, Uppsala IF, Eskilstuna Friidrott, IFK Växjö, Högby IF, Malmö AI, Västerås Friidrott, Falu IK, Linköping GIF, Trångsvikens IF, IFK Göteborg, Spårvägen FK, samt Gefle IF. 

För er föreningar som ska beställa klädkit till era Miniorlandslagsgrupper gör ni det via Friidrottsshopen