Annons

Påminnelse om ansökan till friidrottens elitidrottsmiljöer

Amanda Olsson 880 2806 Amanda Olsson studerar vid Karlstads universitet.

Den 25 mars genomförde Svensk Friidrott ett webbinarium om elitidrott och högskolestudier. Där presenterade våra representanter för friidrottens sju elitidrottsmiljöer sitt koncept.

Annons

15 april är sista ansökningsdag för dig som är intresserad av att plugga på högskola eller universitet till hösten. På Riksidrottsuniversiteten (RIU) och de elitidrottsvänliga lärosäten (EVL) finns goda möjligheter att kombinera en elitsatsning med studier. Svenska Friidrottsförbundet har några högskolor och universitet som vi har ett närmare samarbete med i syfte att skapa så goda förutsättningar för elitfriidrott som möjligt.

Dessa elitidrottsmiljöer finns i dag i Umeå, Falun, Stockholm, Karlstad, Göteborg, Växjö och Malmö. Du som vill söka dig till friidrottens elitidrottsmiljöer på Friidrottens Kompetenscentrum (FKC) i Umeå, Dalarna Sports Academy elit (DSA elit) i Falun eller Athletic Development Center (ADC) i Växjö kan söka för den friidrottsliga antagningen via ett formulär här.

Se webbinariet i efterhand i spelaren nedan eller via den här länken.

Dejan Mirkovic 2023

Dejan Mirkovic

Sportchef

073-600 43 44 dejan.mirkovic@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Emma Ljungberg 6771
Ansökan till Svensk Friidrotts elitmiljöer har öppnat

Du har väl inte missat att du som är intresserad av att plugga högskola eller universitet och samtidigt vill fortsätta satsa på friidrott bland annat kan söka dig till ett Riksidrottsuniversitet, Elitidrottsvänliga lärosäten eller någon av Svensk Fri…

LÄS MER