Landslagets Friidrottsskola

Landslagets Friidrottsskola är framtaget för friidrottsföreningar som arrangarar, eller vill starta upp friidrottsskola. Konceptet låter barn och ledare i friidrottsskolan friidrotta i landslagsinspirerande produkter.

Alla föreningar som väljer att beställa material till Landslagets Friidrottsskola får detta införsäljnings-och utbildningsmaterial utan kostnad:

  • Affischer i två storlekar
  • Välkomstbrev att skicka till föräldrarna
  • Den nya versionen av Att leda friidrottsskolan till vardera ledare (skickas per post)
  • Ledarmaterial med tips på hur friidrottsskolan kan arrangeras och tips och trix från landslagsprofiler. 
  • Diplom i fyra olika motiv med autografer från Fredrik Samuelsson, Fanny Roos, Sofie Skoog och Suldan Hassan.
      

Som förening har ni möjlighet att skräddarsy ert deltagarpaket och ledarpaket utifrån just ert behov

För deltagaren har vi tagit fram en t-shirt, vattenflaska och ett tidtagarur. För friidrottsskolans ledare har en ledartröja, vattenflaska och gymbag tagits fram.

Landslagets Friidrottsskola logo kopiera.jpg

Nyhet för 2021 är att ni som förening själva bestämmer om ni vill beställa färdiga paket eller enstaka produkter. 

Intresserade av att vara med? Fyll i så fall först i Svensk Friidrotts anmälningsformulär så kontaktar Frida Hogstrand er.

Landslagets Friidrottsskolas ambassadörer

Fanny Roos, kulstötare 

"Det är viktigt för klubben att ha en friidrottsskola. På så sätt kan man visa upp sin verksamhet och visa många barn att möjligheten att träna friidrott finns. När jag var yngre var jag ansvarig för friidrottsskolan i min klubb och det var jättekul att hjälpa till och väcka barnens intresse för friidrott".

Fredrik Samuelsson, mångkampare

"Jag var själv med i friidrottsskolan när jag var mindre. På det sättet fick jag testa på de olika friidrottsgrenarna och eftersom det var svårt att välja en favorit blev jag sedermera mångkampare".

Sofie Skoog, höjdhoppare
 
"Det är något speciellt med att ta på sig landslagskläderna. Jag minns första gången jag gjorde det i ett juniorsammanhang. Det var en helt magisk känsla. Den magin kan ni också få uppleva om ni är med i Landslagets Friidrottsskola!"

Suldan Hassan, löpare

"En friidrottsskola kan vara väldigt viktigt för en förening. Jag har själv jobbat i friidrottsskolan i min förening och sett vad tiden i friidrottsskolan betytt för barnen". 

Lanslagets Friidrottsskola är framtaget sv Svensk Friidrott
tillsammans med våra samarbetspartners Craft, Intersport och Unisport.