Annons

Annons

Strategibanner8

Framgångsrika svenska friidrottare som i blått och gult presterar och imponerar på de internationella arenorna och vägarna bidrar till intresse, inspiration, motivation och stolthet i hela landet. Det gäller såväl inom friidrotten som i befolkningen, men även hos media och samarbetspartners.

Friidrottens idrottsliga grund och värderingar blir synliga genom det skyltfönster som friidrottslandslagen bidrar med. 

Aktiva och tränare som elitsatsar behöver stödstrukturer och miljöer som ger goda förutsättningar för träning, kompetens, utbildning, stimulans och trygghet. Friidrottens Prestationscentrum och elitmiljöer tillsammans med nätverk av föreningar är stommen i detta.

Målbild 2025

  • Friidrottens elitverksamhet ger den som vill möjligheten att satsa på en karriär inom friidrotten – som aktiv eller
    som tränare. 
  • Svenska friidrottare tar medaljer och framstående placeringar vid internationella mästerskap.
  • Landslagskänslan genomsyrar friidrotten genom utveckling och fortsatt satsning på starka förebilder, stolthet, gemenskap, jämställdhet och jämlikhet. Detta sker både på lokal och nationell nivå. 
  • Evenemang, mästerskap och landskamper i Sverige och internationellt är nycklar till att driva intresse och skapa förutsättningar för framtida friidrottselit. 
  • Svensk Friidrotts varumärkes-, kommunikations- och partnerarbete stärks av blå-gula framgångar, och därmed stärks hela rörelsens attraktionskraft.