Annons

Annons

Friidrotten förenar, inkluderar och skapar gemenskap. Dagligen sker det möten mellan ledare, aktiva och föräldrar i vår verksamhet, möten som för det mesta är positiva och respektfulla. Men ibland blir det fel, många gånger på grund av stressade och trängda situationer. Om det kan vi behöva prata. 

I ett häfte har vi sammanställt vardagliga situationer där ditt agerande som ledare kan bli avgörande för hur trygg situationen upplevs av de i din omgivning. Med hjälp av diskussionskort kan du tillsammans med andra börja prata om situationer som kan uppstå i din friidrottsvardag, och hur du på bästa sätt både kan bemöta och agera för att bidra till trygga friidrottsmiljöer.

Du och dina ledarkollegor kan använda häftet digitalt eller skriva ut det. Ni kan använda det i sin helhet eller plocka ut de situationer som känns relevanta för dig. 

Se diskussionsfrågorna som kunskapshöjande och vänliga påminnelser för hur du som är ledare inom friidrotten tillsammans med andra förhåller dig till värdegrundsrelaterade frågor.

Börja diskussionen om en tryggare friidrottsvardag – en situation i taget.

Här laddar du ner häftet med Diskussionskort utifrån Friidrottens spelregler.