Annons

Annons

Ansök om lediga uppdrag inom World Athletics

Wa Logga

Nu finns möjligheten att delta i World Athletics arbete eftersom ett antal lediga uppdrag ligger ute att söka. Din ansökan måste vara inne senast den 11 januari 2023.

Som en del av reformeringen av Internationella Friidrottsförbundets (IAAF) antog den extraordinära kongressen 2016 helt nya stadgar som trädde i kraft 2019. En huvudambition för den nya organisationen och de nya sätten att arbeta är att skapa en mer konkurrenskraftig organisation, det vill säga en organisation som kan konkurrera med andra idrotter och andra fritidsverksamheter. En sådan organisation kräver kunskap inte bara inom friidrott utan också kompetens inom en mängd andra områden. Precis som i vilken organisation som helst som vill kunna konkurrera.

Det innebär att en stor del av rollerna i World Athletics (WA) – som IAAF numera heter – inte längre väljs utan tillsätts på professionella meriter och erfarenheter. Intresserade personer skickar helt enkelt in en ansökan till ett jobb eller en roll, som till vilket jobb som helst.

I en pressrelease beskriver WA ett antal uppdrag för perioden 2023–2027 för vilka ansökan ska vara inne den 11 januari 2023. Det ligger i svenskt intresse att ha så många personer som möjligt som kan bidra med kompetens och svenska perspektiv i WA's organisation.

Intresserade får gärna kontakta någon av oss om vi kan hjälpa till att svara på frågor. Även de som är intresserade av att i framtiden söka liknande internationella roller inom andra områden får gärna också höra av sig.

Toralf Nilsson, ordförande i internationella kommittén, toralf.nilsson@telia.com

Curt Högberg, medlem i internationella kommittén, curt.hogberg@gmail.com

Stefan Olsson, generalsekreterare, stefan.olsson@friidrott.se  

 

        

Relaterade nyheter