Annons

Annons

Arrangörer klara för Regionsmästerskapen inne 2022

Från och med 1 januari 2022 delas Svensk Friidrotts regionala organisation in i färre distrikt. Det som tidigare varit 23 distrikt blir 9. En tävlingsform som kan komma att påverkas av omstruktureringen är regionsmästerskapen.

Inför nästa år har beslutet landat i att Svensk Friidrott under 2022 kommer att genomföra Regionsmästerskapen likt tidigare år, både gällande inomhustävlingen och utomhustävlingen. Nuvarande 23 distriktsförbund kommer att ha möjlighet att utse lagledare och ta ut lag som tidigare även under 2022. Tävlingarna kommer också att vara öppna för individuella anmälningar, så att ingen som vill vara med i Regionmästerskapen riskerar att hamna utanför.

På grund av pandemin har flera regioner valt att ställa in sina tävlingar och vi vill därför ge ungdomarna en chans att tävla likt tidigare under just 2022.

Klara arrangörer för inomhustävlingen finns inlagda i dem centrala tävlingskalendern:

  • Norrlands arrangeras av Östersunds GIF i Ås, datum: 12-13 februari
  • Svealands arrangeras av Södertälje IF i Södertälje, datum 19-20 mars
  • Götalands arrangeras av IFK Göteborg och Sävdedalens AIK i Göteborg, datum 19-20 mars

Alla ovanstående mästerskap hittas även i den centrala tävlingskalendern.

Hur Regionsmästerskapen ska utformas från 2023 och framåt arbetas det fortfarande med. Förbundskansliet har fått i uppdrag av Tävlings- och arrangemangskommittén att ta fram underlag till ett styrelseförslag till Årsmötet i mars 2022 gällande mästerskapsstrukturen för hela åldersspannet 12-22 år.

/Frida Hogstrand

Relaterade nyheter

Kraftmatningen
Finalklart i Kraftmätningen 2023

I årets upplaga av Kraftmätningen deltog totalt 52 lag, varav 36 mixade lag, två rena pojklag och 14 flicklag. Mellan maj och juli genomfördes 16 kvaltävlingar där nu finallagen står klara.

LÄS MER