Annons

Bollnäs sjöd av friidrottsliv under helgen: ”Jag är lite lyrisk”

Parahelg Helgen innehöll många träningspass

Bollnäs stod värd för dubbla utvecklingsträffar under föregående helg då både parafriidrotten och prestationscentrum för sprint och häck hade förlagt sina träffar dit. Och det var tydligt att båda grupperna kunde ge och ta av varandra.

Annons

Bollnäs är parafriidrottens nav i Sverige och där ligger även prestationscentrum para. Så det var prestationscentrum sprint/häck som, får vi säga, kom på besök under helgen. Totalt var det 115 personer på träffen, och då räknas de aktiva, tränarna samt distrikts- och föreningsansvariga som var på plats för att både köra träningar och utbyta viktiga erfarenheter utifrån sina respektive roller.

– Det var en kanonhelg och den var också historisk eftersom det var första gången som PC parafriidrott och PC sprint/häck köra tillsammans. Jag är lite lyrisk, faktiskt, säger Magnus Olsson som är ansvarig för PC parafriidrott.

De aktiva hade gemensamma föreläsningar om bland annat att hitta vägar att satsa på dubbla karriärer, jobbet med antidoping och häckstjärnan Max Hrelja berättade tillsammans med tränaren Anders Henriksson om Max upplägg och hur han tänker kring den mentala träningen.

– Det alltid roligt när man får se och träffa andra häcklöpare och friidrottare som vill nå samma mål som du och kan sparra varandra dit. Jag hoppas att vi kunde inspirera parafriidrottarna till att våga satsa mot sina mål och tro på sig själva, säger Max Hrelja, som tillägger att han också hade en väldigt givande helg för egen del.

Torbjörn Eriksson, ansvarig för prestationscentrum sprint/häck, säger att det ger positiva erfarenheter att ha utvecklingsträffar tillsammans med parafriidrottarna:

Annons

–  Jag har väldigt positiva minnen från att som elitaktiv träna tillsammans med parafriidrottare, och som tränare arbeta tillsammans med dem.

Syftet med helgen var att inspirera och skapa långsiktighet i verksamheten. Något som i förlängningen kan göra att svenska friidrottare kan ta hem fler medaljer på mästerskap, både inom parafriidrott och inom sprint och häck.

Ett mästerskap som ligger relativt nära i tid och dessutom nära geografiskt är Virtus-EM, ett mästerskap för friidrottare med intellektuell funktionsvariation, som kommer att arrangeras i Uppsala i juni 2024. I samband med det kommer även ett USM att arrangera och det avhandlades med en workshop.

– Alla var nöjda, träningarna och de gemensamma föreläsningarna funkade som planerat, avslutar en mycket glad Magnus Olsson.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Konferens 777 9320
Anmälan öppen till Summit Series i Malmö

15 till 17 november är det återigen dags för Summit Series som den här gången arrangeras i Malmö. Helgen kommer bjuda på sex spännande föreläsningar, bland annat från världsrekordhållaren i tresteg Jonathan Edwards.

LÄS MER