Annons

Annons

Bred svensk representation i EA – "Mycket glädjande"

European Athletics logotyp

European Athletics har under sommaren arbetat med sin organisation och det står nu klart att Svensk Friidrott är representerat av sex personer för sju olika uppdrag.

Vid Europeiska Friidrottsförbundets kongress i Belgrad i slutet av april valdes Karin Grute Movin till vice ordförande, vilket vi tidigare rapporterat om. Under sommaren har styrelsen i EA också arbetat med sin framtida organisation samt bemanning av de olika kommissionerna och arbetsgrupperna.

Glädjande nog är Sverige representerat av sex personer för sju olika uppdrag där Karin Grute Movin har ordföranderollen i viktiga Development Commission. Övriga är:

Anna Palmerius i Events & Competition Commission. 

Toralf Nilsson i Governance & Integrity Commission.

Eva-Lena Frick i Running Advisory Group.

Freja Avebäck i Youth Advisory Group.

Toralf Nilsson i Evaluation Panel.

Thore Brolin i EAA Court.

- Det är viktigt för Svensk Friidrott att vara med och påverka internationellt och vi har historiskt haft en stark position. Mycket glädjande är den breda representationen och jag är säker på att samtliga aktuella personer har goda förutsättningar för att bidra till utvecklingen av vårt idrott på den europeiska nivån, säger förbundsordförande Johan Storåkers.

HÄR kan du se hela organisationen och alla uppdragen inom European Athletics.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER