Annons

De är Årets unga ledare 2022

Årets Unga Ledare

FOTO: DECA TEXT&BILD

Stort grattis säger vi till Anna Bergdén, IF Udd, och Marcus Julin, Hanvikens SK – Årets unga ledare 2022.

Annons

Med utmärkelsen Årets unga ledare lyfts unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Ungdomskommittén har fått in flertalet nomineringar av fantastiska unga ledare som finns ute i landet. Bland de inkomna nomineringarna finns unga, drivande ledare som visar vägen och är inspirationskällor för andra.

Ungdomsrådet vill rikta ett stort tack till alla nomineringar och härmed presentera de två vinnarna av Årets unga ledare 2022, vilka hyllades på helgens förbundsårsmöte i Söderhamn:

Anna Bergdén, IF Udd
Motivering: För sin drivkraft att utveckla barn och ungdomar inom friidrotten. I sin förening IF Udd verkar Anna för ökat ungdomsinflytande inom friidrotten. Hon har organiserat uppstarten av föreningens ungdomsråd och dessutom sett till att rådet kontinuerligt har inflytande i föreningsstyrelsen. Hon är också ledamot i IF Udds styrelse samt i Östsvenska Friidrottsförbundets ungdomskommitté. Annas engagemang sprider glädje och utvecklar sin omgivning som friidrottare såväl som människor. Därför tilldelas Anna “Årets unga ledare 2022".

Marcus Julin, Hanvikens SK
Motivering: För sitt engagemang som funktionär i Hanvikens SK och Gotland-Stockholms friidrottsförbund. Marcus är ett tydligt exempel på att ungdomar spelar en viktig roll för friidrottens utveckling. Med sin kunskap och kompetens har han i tävlingssammanhang ansvarat för eltidtagning, anmälningar och att utbilda andra i att använda Easyrecord. Det är ett värdefullt engagemang som inspirerar fler till att vara funktionärer. Marcus vilja att utveckla friidrotten fyller också en viktig funktion i rollen som ledamot i Gotland-Stockholms ungdomskommitté. Därför tilldelas Marcus “Årets unga ledare 2022".

Årets unga ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Vinnare utses av Svensk Friidrotts ungdomskommitté i samarbete med Svensk Friidrotts utmärkelsekommitté.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER