Annons

Emelie Schlyter och Alfrida Kilvik får utmärkelsen "Årets unga ledare" (1)

Unga Ledare (1) Emelie Schlyter och Alfrida Kilvik.

Sedan 2020 delar Svensk Friidrotts Ungdomsråd och Utmärkelsekommitté ut "Årets Unga Ledare" till unga förebilder inom friidrotten. Och nu kan vi presentera namnen på de två som fått utmärkelsen den här gången.

Annons

Under hösten öppnade Ungdomsrådet nomineringsperioden för utmärkelsen Årets Unga Ledare 2021. Med utmärkelsen lyfts unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten fram. Ungdomsrådet har fått in flertalet nomineringar av fantastiska unga ledare som finns ute i landet. Bland de inkomna nomineringarna finns unga, drivande ledare som visar vägen och är inspirationskällor för andra. Ungdomsrådet vill rikta ett stort tack till alla nomineringar och härmed presentera de två vinnarna av Årets Unga Ledare 2021:

Emelie Schlyter, Huddinge

För sitt värdefulla engagemang att skapa en mer inkluderande friidrott, i Huddinge AIS. Emelie har byggt upp en verksamhet i kommunens socioekonomiskt utsatta områden. Med passion har hon skapat en öppen och välkomnande träningsverksamhet, i form av en friidrottsskola, för barnen i dessa områden. Emelie är en god ledare, förebild och en drivande kraft i sin förening. Därför tilldelas Emelie utmärkelsen Årets Unga Ledare 2021.

Alfrida Kilvik, Göteborg

För sitt inspirerande engagemang, framför allt som ordförande för ungdomsrådet i sin förening IF Kville. Alfrida har inspirerat många unga ledare och bidragit till ett betydelsefullt ungdomsinflytande i föreningen. Med drivkraft har hon även arbetat aktivt med värdegrundsfrågor och organiserat föreningens ledare väl. Hon har en god förmåga att skapa trivsel och trygghet i sin omgivning. Därför tilldelas Alfrida utmärkelsen Årets Unga Ledare 2021. 

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Vinnare utses av Svensk Friidrotts Ungdomsråd i samarbete med Svensk Friidrotts Utmärkelsekommitté. 

 

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Pride
Ladda inför Pride med digitalt uppsnack

Under juni firas Pride på flera platser runt om i världen med parader, mässor och festivaler för att stödja HBTQI-rörelsen. I början av juni arrangerade RF ett digitalt seminarium på temat HBTQI och Pride som nu går att se i efterhand.

LÄS MER
Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER