Annons

Annons

Friidrottshjärtan för Ukraina

Blagula Friidrottshjartat

Friidrottens tankar finns hos befolkningen i Ukraina och behoven i landet är stora. Därför tar Friidrottssverige nu ett gemensamt initiativ för att visa stödet i handling.

- Vi och våra medlemsföreningar vet att många små insatser kan ha ett stort samlat värde. Därför uppmanar vi alla som har ett hjärta för friidrott att också visa sitt hjärta för Ukrainas befolkning. Detta görs genom att ge ett ekonomiskt bidrag, stort som litet, till Unicef eller Rädda Barnen. Det är flera föreningar och enskilda medlemmar som redan hört av sig och vill bidra. Förbundet kommer självklart också att ge en donation. Vårt blågula friidrottshjärta är nu symbolen för vårt gemensamma stöd för Ukraina, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.

Stödet riktas till barn och unga

Inga medel hanteras av Svensk Friidrott utan givare uppmanas att ge sina donationer direkt till organisationerna Unicef och Rädda Barnen. Dessa är särskilt utvalda utifrån sitt fokus på barn och unga.

Vårt blågula friidrottshjärta

Det blågula friidrottshjärtat är symbolen som är särskilt framtagen för stödet för befolkningen i Ukraina och finns tillgänglig att ladda ner för digital användning här. Hjärtat kommer även att användas av förbundet och landslagen under säsongen.  

Flera möjligheter till engagemang

Det finns många utmärkta exempel på hur olika typer av kringaktiviteter också kan generera mer medel till insamlingar. Vid sidan av att informera medlemmarna i föreningen om insamlingen kan föreningar även bjuda in till exempelvis ett lopp eller en prova på-dag. Under den närmaste veckan arrangeras bland annat Run for Ukraine i Stockholm och motsvarande planeras även i Göteborg och Skåne. Ett annat sätt att bidra är att delta i någon av RaceOnes vituella lopp som är kopplade till kriget i Ukraina – Spring för Ukraina pågår till 6 mars och därefter planeras för motsvarande för gång och cykel.

/Hillevi Thor

Relaterade nyheter

Styrelsen
Nya förbundsstyrelsen presenteras

Under förbundsårsmötet i Uddevalla föregående helg valdes en ny förbundsstyrelse för Svensk Friidrott. De flesta är redan kända ansikten, men ett nytt tillskott valdes in.

LÄS MER