Annons

Annons

Guld till Norrbotten i Regionmästerskapen

Det blev seger till Ångermanland i 15-17 årsklassen medan Norrbotten vann i 13-14 års klassen. Det blev seger till Ångermanland i 15-17 årsklassen medan Norrbotten vann i 13-14 års klassen.

I helgen genomfördes också Regionsmästerskap för 13-14 åringar och Norrlandsmästerskap för 14-17 åringar. Mästerskapet genomfördes på Nipvallen i Sollefteå i strålande solsken.

Norrlandsmästerskapen arrangerades nu en sista gång med de gamla distrikten: Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland, Medelpad, Jämtland/Härjedalen och Hälsingland. Tillskillnad från Svealands och Götalands där tävlingen endast är för 13-14 åringar har Norrlands även adderat in 15-17 åringar i sin tävling.
- Vi är jättenöjda med arrangemanget i sin helhet. Det var strålande väder, om än lite kyliga förmiddagar, och därmed fina förutsättningar. Vi har uppenbarligen snabba banor i Sollefteå och det blev många nya personliga rekord och även arenarekord. Vi hade stor hjälp av funktionärer från IF Vingarna men även Brännans IF och några andra föreningar inom distriktet, säger Marlene Brink, Sollefteå GIF.

I 13-14 års tävlingen var det Norrbotten som segrade med 484.5 p, närmare 70p före tvåan Jämtland-Härjedalen.  I den äldre klassen var det Ångermanland som tog en övertygande seger på 483.5 p.
- Söndagens tävlingar avslutades med dubbel stafettseger (8x200 för 13/14 respektive 15/17) för Ångermanland. Det var såklart en extra krydda för oss med hemmaseger, säger Malene Brink.Utöver tävlingarna valde Sollefteå GIF att anordna en kamratmiddag med musikquiz och underhållning. En uppskattad aktivitet för de deltagande lagen.

Alla resultat

Relaterade nyheter