Annons

Höstkonferensen 2023 avslutad: ”Ambitionen är att utveckla Svensk Friidrott”

Höstkonferensen 2023 Svensk Friidrotts ordförande Johan Storåkers inleder Höstkonferensen.

Under helgen 11–12 november genomfördes Svensk Friidrotts årliga Höstkonferens med över 60 deltagare från hela Sverige. ”Vi ser att Höstkonferensen är ett bra tillfälle att få stämma av hur året har gått och framför allt börja blicka framåt”, säger Svensk Friidrotts generalsekreterare Stefan Olsson.

Annons

Svensk Friidrotts Höstkonferens genomförs varje år i november som ett tillfälle för friidrottssverige att träffas mellan förbundsårsmötena som äger rum i mars. Deltagarna består av personer från distrikten, elitklubbarna, kommittéerna, styrelsen samt personal från förbundskansliet

Under ett dygn fick deltagarna från olika delar av landet bland annat delta i workshops och prata om distrikten som gått från 23 till 9. De fick även diskutera aktuella frågor inför förbundsårsmötet, lyssna på information från olika kommittéer, gå igenom ekonomin för 2023 och mycket mer.

Peter Lilja är ordförande i Friskis&Svettis, han fanns med under helgen och berättade om deras arbete tillsammans med Svensk Friidrott.

Svensk Friidrotts generalsekreterare Stefan Olsson var nöjd med helgen och ser det viktiga i att få träffas och stämma av hur året har gått och vad som väntar framöver.

– Vi ser att Höstkonferensen är ett bra tillfälle att få stämma av hur året har gått och framför allt börja blicka framåt. Vad ser vi för stora processer? Vad finns det för andra frågor som kan komma upp på förbundsårsmötet? Det är de viktigaste bitarna och sen vill vi att det ska vara trevligt för alla som är på plats och en möjlighet att lära känna nya människor inom friidrotten. Målet är att ha två bra och konstruktiva dagar där ambitionen är att utveckla Svensk Friidrott, säger Stefan Olsson.

Annons

Höstkonferensen arrangerades på Scandic Järva Krog i Solna med över 60 deltagare på plats. Hör några av deltagarnas tankar om helgen nedan.

 

Vad är viktigast för dig under Höstkonferensen?

Karin Olsson, Elitklubbarna

Karin Olsson, Elitklubbarna

– Att lyssna in vad det är som engagerar friidrotten just nu. Vilka är våra huvudbitar att jobba med så att jag känner att vi jobbar med rätt frågor.

 

Carl Hedin, Ungdomskommittén

Carl Hedin, Ungdomskommittén

– Jag ser fram emot att diskutera viktiga framtidsfrågor som gäller Svensk Friidrott. Hur vi kan bli bättre och hur vi kan få in ett ungdomsinflytande i besluten som fattas.

 

Lisa Svedberg, Södra Norrlands Friidrottsförbund

Lisa Svedberg, Södra Norrlands Friidrottsförbund

– Att få träffa alla andra och diskutera viktiga frågor som man annars inte kan göra. Vi i Södra Norrland är precis som många andra förbund väldigt utspridda så det är kul att få träffas alla på ett ställe.

 

Madde Olsson, Södra Svealands Friidrottsförbund

Madde Olsson, Södra Svealands Friidrottsförbund

– Massa inspiration och att få koll på läget i Svensk Friidrott är det viktigaste för mig den här helgen.

 

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter