Annons

Annons

Hugo Levin-priset 2023 gick till Alexander Rahm

Alexander Rahm

FOTO: FRÅN ALEXANDER RAHMS INSTAGRAM

Svensk Friidrott gratulerar Alexander Rahm, ordförande i IK Orient, som just mottagit årets Hugo Levin-pris.

Varje år delas Hugo Levin-priset ut till en ung, framstående idrottsledare eller idrottsorganisatör för utmärkt engagemang och stort ledarskap till svensk idrotts bästa. I år gick priset till en minst sagt värdig representant för Friidrottssverige, nämligen IK Orients ordförande Alexander Rahm. Han får priset för att ha tagit klubben och arenan i Uddevalla till att få arrangera SM 2024.

Juryns motivering lyder:

”För sin framstående förmåga att leda, organisera och strukturera friidrottens alla olika verksamheter, i smått – liksom i stort. Som tonåring blev Alexander invald i föreningens styrelse, nio år senare är han ordförande, och har arbetat för ny upprustad arena i SM-klass. IK Orient, Uddevalla, har under ledning av Alexander tilldelats uppdraget att arrangera 2024 års svenska mästerskap i friidrott.”

Alexander Rahm själv skriver i sociala medier att han är fantastiskt stolt över utmärkelsen:

”Många långa ideella timmar ligger bakom detta pris. Jag är så tacksam för alla underbara personer som stöttat, peppar och funnits runt mig i alla år! Ingen nämnd ingen glömd. Nu låter jag detta sjunka in lite, för på måndag är de åter dags att kliva in i de ideellas tjänst för att fortsätta utveckla vår fina idrott och vårt bästa IK Orient mot SM2024 och vidare.”

Läs mer om priset här.

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER