Annons

Annons

Jan Engström hyllas internationellt för sina insatser: "Både stolt och glad"

Jan Engström EA:s ordförande Dobromir Karamarinov och Jan Engström.

Under lördagen mottog Jan Engström European Athletics utmärkelse Golden Pin. "Det är alltid kul att bli uppmärksammad för sina insatser. Jag är både stolt och glad att få detta erkännande", säger Jan.

Jan Engströms långvariga engagemang för en ren friidrott är något utöver det vanliga. I över 30 år har han jobbat aktivt med antidopningsfrågor och när han till sommaren avslutar sitt engagemang i European Athletics Medical and Anti-Doping Commission i samband med U23-EM i Esbo så är det efter 20 års internationellt arbete.

På svensk mark har Jan Engström alltid gjort sitt yttersta för att stötta Svensk Friidrott i det viktiga antidopningsarbetet.

Under lördagen hyllades han för sina insatser för friidrotten på European Athletics kongress i Belgrad där han fick mottaga en av EA:s finaste utmärkelser, The Golden Pin.

- Kampen för fair play inom idrotten i stort och att förhindra fusket inom tävlingsidrotten har alltid stått i centrum för mig. Arbetet mot dopning är det som jag har engagerat mig mest i, både i mitt yrkesliv och som ideell, säger Jan, som känner sig hedrad över utmärkelsen:

- Det är alltid kul att bli uppmärksammad för sina insatser. Jag är både stolt och glad att få detta erkännande.

The Golden Pin är en utmärkelse som ges till personer som har gjort något särskilt för att utveckla friidrotten eller som med framgång har genomfört ett arrangemang eller projekt inom ramen för den europeiska friidrottsfamiljen.

Jan är den fjärde svensken som får utmärkelsen Golden Pin efter Lennart Julin (2017), Karin Lundgren (2019) och Karin Torneklint (2021).

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER