Annons

Annons

Klart för final i Kraftmätningen!

Upsala Upsala IF hade tre mixade lag i kvalet, vidare till final tog sig Upsala lag 1.

I årets upplaga av Kraftmätningen deltog totalt 47 lag, varav 36 mixade lag, tre rena pojklag och åtta flicklag. Av alla de lag som deltog var det åtta sammanslagna lag. IFK Göteborg hälsar nu välkomna till 2022 års final.

Den 3–4 september arrangeras finalen av Kraftmätningen på Ullevi i Göteborg med IFK Göteborg som arrangör. Till finalen kvalar de 16 mixlag som uppnått högst poäng i kvalet samt de fyra pojk- och flicklag som uppnått högst poäng i sin klass. I årets final kommer vi dock få se fem flicklag då två lag slutat på exakt samma poäng.

Flest poäng i kvalet samlade Hässelby SK ihop med sina 29 097 poäng. På flicksidan hittar vi Ystads IF i topp med Gefle IF inte så långt efter, båda lagen tog sig över 12 000 poäng. Ett vasst lag på pojksidan blir FIK Färjestaden/Högby IF som under kvalet samlade ihop över 14 000 poäng.            

Det blir första gången som IFK Göteborg arrangerar en final i Kraftmätningen. Inte sedan 2009 har tävlingen avgjorts i just Göteborg, då var det GKIK som stod som värd.

Alla kvalade lag får en inbjudan av arrangören i början av juli.

Alla kvalade lag

Segrande lag sedan 2006

 

Relaterade nyheter

Nestle
Nestléspelen får fler barn i rörelse

Nestléspelen är ett bra sätt att få fler barn att hitta till friidrotten. I Eskilstuna har man framgångsrikt testat konceptet: ”Vi kör Nestléspelen för att få fler barn att prova på friidrott”.

LÄS MER
Floraspelen 40M2
Skellefteås framgångsrecept med Nestléspelen

Tre tillfällen med olika karaktär och upplägg gav en fantastisk spridning och framgång för Skellefteå AIK när de arrangerade Nestléspelen. Vid första tillfället, 30 oktober, lockade de hela 150 deltagare som då fick chansen att prova friidrott i form…

LÄS MER