Annons

Annons

Kraftmätningen i full gång

Kraftmätningen 2 Ystads IF har imponerat stort i Kraftmätningens första kvalomgångar.

FOTO: MARGARETA OLSSON

Ungdomstävlingen Kraftmätningen har nu avverkat 12 av 16 kvalomgångar. I den mixade klassen hittar vi just nu Hässelby SK i täten följt av Hammarby IF och IFK Göteborg.

Tävlingen genomförs i tre tävlingsklasser: mixklass, F15 och P15. I år tävlar ungdomar födda 2007–2009 i lagtävlingen. Till finalen i Göteborg går de 16 mixlag som uppnått högst poäng under kvalomgången. Utöver de 16 mixlagen går de fyra F15- och P15-lag som samlat högst poäng i sin klass till final. 

En förening som har imponerat i kvalet är Ystads IF. Klubben gör sin andra start i Kraftmätningen där det förra året inte räckte hela vägen till final. I år innehar de i dagsläget en fjärdeplats i poängtabellen. Främsta resultat är från tjejernas spjut där de noterade det hittills bästa resultatet sedan Kraftmätningens start.
– Vi ledare är väldigt nöjda med insatsen under dagen där killarnas höjd och tjejernas spjut stack ut lite extra. Mixen av grenar i Kraftmätningen passar oss bra då vi inte har någon som direkt har specialiserat sig utan vi försöker hålla glädjen i många grenar levande, säger Christian Mårtensson, Ystads IF.

I fjol missade Ystads tjejlag precis en plats i finalen, något som under vintern bidragit till extra motivation, enligt Christian Mårtensson,
– Detta blev en bra motivationsfaktor för att träna sig genom vintern i gymnastiksalar och utomhusslingor vilket vi nu hoppas ska resultera i en finalplats för mixlaget. Oavsett final så är vi ledare superstolta över alla våra ungdomar!

Nästa kval sker 26 juni i Karlskrona där KA2IF och KFUM Kristianstad tävlar. Kvalomgången håller på fram till 3 juli. 


Individuella resultat via friidrottsstatistik.se 
Poängställning

Relaterade nyheter

Unga Ledare 2022 1928
Nominera till Årets unga ledare

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Nu är det dags att nominera till Årets unga ledare 2023.

LÄS MER