Annons

Annons

Kraftmätningen: kvalstart i helgen

Ljungby Friidrott Ljungby friidrott.

Årets kvalperiod för Kraftmätningen startar nu till helgen. Under maj till början av juni kommer ett 40-tal föreningar delta i lagtävlingen. Först ut är Ljungby FIK som deltar med ett flicklag.

Inne i majmånad är nu utomhussäsongen i gång. Till helgen kikstartar kvalperioden för årets upplaga av Kraftmätningen 15 år. Kraftmätningen är en lagtävling för ungdomar som börjar med en kvalperiod och sedan avslutas med en final dit de 24 lag som uppnått högst poäng under kvalomgången deltar. Ungdomarna tävlar i grenarna 800 m, 80 m häck, höjd, längd, kula och spjut. För de mixade lagen tillkommer även en mixad stafett 6x200m.

Kvalperioden är år är satt till 13 maj – 2 juli och vi har ett 40-tal föreningar anmälda, antingen med ett lag eller fler. Först ut i lagtävlingen är Ljungby FIK som arrangerar ett lokalt kval på tisdag 16 maj för sitt eget flicklag.

Finalen avgörs på Lidingö

Finalen av Kraftmätningen arrangeras i Stockholm samma helg som Finnkampen, 2-3 september. Till finalen går de 16 mixlag som uppnått högst poäng under kvalomgången samt fyra F15- och P15-lag som samlat högst poäng i sin klass. Årets kvalarrangör är IFK Lidingö Friidrott.

Alla klara arrangörer här.

Lagpoängen uppdateras löpande under Kraftmätningens samlingssida.

Alla individuella resultat publiceras på Friidrottsstatistik.se.

Relaterade nyheter

Unga Ledare 2022 1928
Nominera till Årets unga ledare

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Nu är det dags att nominera till Årets unga ledare 2023.

LÄS MER