Annons

Annons

Kraftmätningen: Kvalstart till helgen

Tureberg 2 Mixlag Turebergs FK tog sin första seger i Kraftmätningen sommaren 2020.

FOTO: ANNA POTT

Lagtävlingen som under förra året lockade 39 lag till start är nu tillbaka för 2021 upplaga.

På lördag är det dags för den första kvaltävlingen i Kraftmätningen. Under förra sommaren genomfördes kvaltävlingarna lokalt med ett fåtal lag per plats, detta kommer gälla även för årets kvalomgång. Från 21 maj till 4 juli ska närmare 30 kval genomföras. På grund av fortsatt tävlingsstopp i vissa regioner har sen anmälan av lag godkänts. Första kvalet äger rum på lördag och arrangeras på Trollbäckens IP med Hammarby IF och Hanvikens SK.

Olika alternativ för final
Finalen av Kraftmätningen arrangeras samma helg som Finnkampen, 4-5 september  Till finalen går de 16 mixlag som uppnått högst poäng under kvalomgången samt fyra F15- och P15-lag som samlat högst poäng i sin klass.  Vi kommer under sommaren följa regeringen och myndigheternas anvisningar för att den 4 augusti fatta beslut om i vilket format finalen kan genomföras

Kommande kvaltävlingar
Lagresultat löpande
Individuella resultat via Friidrottsstatistik.se 

/Frida Hogstrand

Relaterade nyheter

Unga Ledare 2022 1928
Nominera till Årets unga ledare

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Nu är det dags att nominera till Årets unga ledare 2023.

LÄS MER