Annons

Annons

Kraftmätningsfinalen till IFK Göteborg

Kraftmätningen IFK Göteborg

Kraftmätningsfinalen arrangeras i år 3-4 september, samma helg som Finnkampen går av stapeln. Denna gång hälsar IFK Göteborg välkomna till finalen av tävlingen.

Med mindre än en månad kvar till kvalperioden i Kraftmätningen drar igång börjar fler och fler föreningar se över sina möjligheter till arrangemang. Årets kvalomgång tillåter två typer av kvaltävling: lokalt kval med max två lag eller regionalt kval. Alla kvaltävlingar ska genomföras under perioden 21 maj – 3 juli men anmälas senast 19 maj till Frida Hogstrand.

Finalen kommer i år gå i Göteborg med IFK Göteborg som arrangör. Inte sedan 2009 har tävlingen avgjorts i just Göteborg, då var det GKIK som arrangerade.
- År 2019 fick vi i IFK Göteborg för första gången ihop ett lag till Kraftmätningen och har därefter sett det här som årets stora händelse för den aktuella åldern, säger tävlingsledare Lisa Rogö och fortsätter:
- Att nu också som förening få möjligheten att stå som värd känns helt rätt. Vi tycker ju, precis som ungdomarna, att den här lagtävlingen är något speciellt.

”Friidrottskompisar från olika delar av Sverige”
Under finalhelgen blir det övernattning i skolsalar i närheten av tävlingsplatsen. De lag som tar sig till final kommer behöva ankomma till Göteborg under fredagskvällen.
-
Vi vill ha spring i korridoren och att det ska vara lätt för ungdomarna till stora hängytor där vi kan få nya friidrottskompisar från olika delar av Sverige. Efter tidig frukost på skolan drar vi igång två dagars intensivt tävlande, säger Lisa Rogö.

Mer information om Kraftmätningen och arrangörslistan

Relaterade nyheter