Annons

Annons

Kraftmätningsfinalen till IFK Lidingö

Ungdomar som hejar under en friidrottstävling.

FOTO: FREDRIK AREMYR

Med knapp en månad kvar av friidrottsåret 2022 är planering inför 2023 i full gång. Nu står det klart att det blir IFK Lidingö som arrangerar finalen av Kraftmätningen 2023.

Varje sommar arrangeras lagtävlingen Kraftmätningen med både kval och final för 14-15 åringar. De år Finnkampen går i Stockholm arrangeras också finalen av Kraftmätningen i huvudstaden. Som tradition springer de mixade lag som tagit sig till final sin 6x200 stafett på Stockholms stadion under Finnkampsprogrammet.

Nu kan vi berätta att det blir IFK Lidingö som står värd för Kraftmätningsfinalen 2-3 september 2023. Finalen genomförs på Lidingövallen med en förväntansfull arrangör.
- Det känns helt naturligt att med vår nya arena få anordna Kraftmätningen. Vi på Lidingö Friidrott ser fram emot att bjuda in alla lag till nya Lidingövallen, säger Mikkel Mördrup, ordförande i IFK Lidingö.

”Ett trevligt arrangemang”

Kvalperioden 2023 är 20 maj – 2 juli där varje lag får delta vid högst ett tillfälle. Som förening kan man delta med ett eller fler mixat lag, flick- eller pojklag. Lag som önskar delta i tävlingen men inte har tillräckligt många aktiva kan gå ihop med en annan förening för att bilda lag. Till finalen går sedan de 16 mixlag och 4 flick-respektive pojklag som uppnår högst poäng i kvalomgången.

- Det blir första gången vi arrangerar Kraftmätningsfinalen men det ser vi fram emot. Lidingövallen är utgångspunkten för Lidingöloppet och Lidingö Friidrott är vana vid att arrangera tävlingar. Lidingövallen är enkel att ta sig till och det är lätt att parkera om man kommer med bil. Vi kommer att skapa ett trevligt arrangemang i natursköna omgivningar, säger Mikkel Mördrup.

Mer information om kvalomgång och final på Kraftmätningens samlingssida närmare tävlingsstart.

Historik om kraftmätningen.

Resultat kval och final 2022.

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Relaterade nyheter

Kraftmatningen
Finalklart i Kraftmätningen 2023

I årets upplaga av Kraftmätningen deltog totalt 52 lag, varav 36 mixade lag, två rena pojklag och 14 flicklag. Mellan maj och juli genomfördes 16 kvaltävlingar där nu finallagen står klara.

LÄS MER