Annons

Annons

Kraftmätningsfinalen till IFK Lidingö

Ungdomar som hejar under en friidrottstävling.

FOTO: FREDRIK AREMYR

Med knapp en månad kvar av friidrottsåret 2022 är planering inför 2023 i full gång. Nu står det klart att det blir IFK Lidingö som arrangerar finalen av Kraftmätningen 2023.

Varje sommar arrangeras lagtävlingen Kraftmätningen med både kval och final för 14-15 åringar. De år Finnkampen går i Stockholm arrangeras också finalen av Kraftmätningen i huvudstaden. Som tradition springer de mixade lag som tagit sig till final sin 6x200 stafett på Stockholms stadion under Finnkampsprogrammet.

Nu kan vi berätta att det blir IFK Lidingö som står värd för Kraftmätningsfinalen 2-3 september 2023. Finalen genomförs på Lidingövallen med en förväntansfull arrangör.
- Det känns helt naturligt att med vår nya arena få anordna Kraftmätningen. Vi på Lidingö Friidrott ser fram emot att bjuda in alla lag till nya Lidingövallen, säger Mikkel Mördrup, ordförande i IFK Lidingö.

”Ett trevligt arrangemang”

Kvalperioden 2023 är 20 maj – 2 juli där varje lag får delta vid högst ett tillfälle. Som förening kan man delta med ett eller fler mixat lag, flick- eller pojklag. Lag som önskar delta i tävlingen men inte har tillräckligt många aktiva kan gå ihop med en annan förening för att bilda lag. Till finalen går sedan de 16 mixlag och 4 flick-respektive pojklag som uppnår högst poäng i kvalomgången.

- Det blir första gången vi arrangerar Kraftmätningsfinalen men det ser vi fram emot. Lidingövallen är utgångspunkten för Lidingöloppet och Lidingö Friidrott är vana vid att arrangera tävlingar. Lidingövallen är enkel att ta sig till och det är lätt att parkera om man kommer med bil. Vi kommer att skapa ett trevligt arrangemang i natursköna omgivningar, säger Mikkel Mördrup.

Mer information om kvalomgång och final på Kraftmätningens samlingssida närmare tävlingsstart.

Historik om kraftmätningen.

Resultat kval och final 2022.

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Relaterade nyheter

Nestle
Nestléspelen får fler barn i rörelse

Nestléspelen är ett bra sätt att få fler barn att hitta till friidrotten. I Eskilstuna har man framgångsrikt testat konceptet: ”Vi kör Nestléspelen för att få fler barn att prova på friidrott”.

LÄS MER
Floraspelen 40M2
Skellefteås framgångsrecept med Nestléspelen

Tre tillfällen med olika karaktär och upplägg gav en fantastisk spridning och framgång för Skellefteå AIK när de arrangerade Nestléspelen. Vid första tillfället, 30 oktober, lockade de hela 150 deltagare som då fick chansen att prova friidrott i form…

LÄS MER