Annons

Annons

Mästerskapsstruktur ungdom och junior – webbinarium + enkät 12/1

P15 3X800m 4357 (1) En bild från sommarens stafett-SM i Huddinge. Sista växlingen P15 3 x 800 m.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Tävlings- och arrangemangskommittén har lämnat uppdrag till förbundskansliet att utreda hur mästerskapsstrukturen för ungdomar och juniorer (12–22 år) inom Svensk Friidrott bör se ut från och med inomhussäsongen 2023. Nu kan du göra din röst hörd!

Regionmästerskapen för 13- och 14-åringar i det format som gällt sedan flera årtionden kommer att genomföras för sista gången sensommaren 2022, och måste sedan ersättas med något annat. Istället för att bara skissa på ett tävlingsformat som kan ersätta regionmästerskapen vill Tävlings- och arrangemangskommittén ta tillfället i akt att se över strukturen för alla våra mästerskapstävlingar för ungdomar och juniorer.

Några tävlingsformatfrågor som ingår i översynen:

• I vilken utsträckning/för vilka åldrar kommer våra nya SDF att genomföra DM-tävlingar?
• Vad ska nuvarande regionmästerskap för ungdomar ersättas med?
• Vilka åldersgrupper ska tävla i USM respektive JSM?

Alla som har intresse av tävlingsverksamhet för ungdomar och juniorer inom Svensk Friidrott är välkomna att delta i ett webbinarium onsdagen den 12 januari klockan 18.30–19.45. Fyll i anmälningsformuläret om du är intresserad av att delta - klicka HÄR.

I samband med webbinariet släpps också en enkät om mästerskapsstrukturen, vilken kommer att vara öppen under en vecka, och där vi hoppas att många väljer att göra sin röst hörd.

/Daniel Bergin

Relaterade nyheter