Annons

Annons

Mats Svensson och Kjell Ahnstedt värdiga mottagare av SFIF:s guldmedalj

Matssvensson Kjellahnstedt23 Mats Svensson och Kjell Ahnstedt med sina guldmedaljer.

Under förbundsårsmötet delades Svensk Friidrotts Guldmedalj ut till Kjell Ahnstedt och Mats Svensson för deras insatser som domare och tekniska delegater.

Svensk Friidrotts Guldmedalj delades ut under förbundsårsmötet i Söderhamn. Det är är friidrottens högsta utmärkelse till förtjänstfulla ledare.

Mottagarna av Svensk Friidrotts Guldmedalj 2022 är två domare och tekniska delegater på högsta internationella nivå. Båda har starkt bidragit till att stärka Svensk Friidrotts anseende och position inom både European Athletics och World Athletics.

Kjell Ahnstedt, Wärnamo SK.   

Varit internationell domare på högsta nivå i många år.

Kjell Ahnstedt valdes in i tekniska kommittén i mitten på 80-talet. I tekniska kommittén växte tankar om att inrätta en förbundsdomarkurs. Kjell fick, tillsammans med A Lennart Julin, ansvar för att bygga upp en frågebank för kunskapsprovet. Han har sedan starten tagit fram provet och rättat det fram till och med förbundsdomarkursen 2019, ett ansvar som sträckte sig över 30 år.

Kjell har haft ett stort antal kontrollantuppdrag/teknisk delegat vid svenska mästerskap och var till exempel TD vid första Nordenkampen i Växjö. Han har suttit i juryn vid Finnkamper och andra tävlingar.

Varit internationell domare (ATO/ITO) 2000–2017 varav åtta år på högsta nivån.

Vid VM 1995 var Kjell en av två löpningsledare  Vid EM 2006 var han grenledare i mångkampen.

Kjell Ahnstedt har varit en av svensk friidrotts stora ambassadörer utomlands och representerat de svenska domarna under 16 års tid internationellt.    

Mats Svensson, Göteborg

Mats Svensson har sedan 1978 arbetat på alla nivåer inom Mölndals AIK från vanlig grenledare till tävlingsledare och jury. Han har varit tävlingsledare för Världsungdomsspelen samtliga år sedan starten 1996.

Han har sedan 1978 varit funktionär, grenledare, tävlingsledare och jury på ett flertal tävlingar inom GFIF samt på SM-tävlingar och galor.

1989-2021 funktionärsledare, tävlingsledare och jury vid ett antal SM-tävlingar och galor.

Åt SFIF har Mats verkat som teknisk delegat vid flera SM-tävlingar och varit tävlingsledare, observatör och domarkontrollant vid flera Finnkamper.

Under perioden 2001–2021 var Mats lärare vid förbundsdomarutbildningen i Sverige.
Han ingår i SFIF:s regelgrupp.

Mats var funktionärsansvarig vid VM 1995 och tävlingsledare vid EM 2006.

Mats har varit internationell domare sedan 2000 och han har varit ute på många uppdrag genom åren, bland annat VM i Berlin 2009 och OS 2012 och var chef över alla internationella domare vid IVM i Doha 2010.

Mats Svensson har varit en av svensk friidrotts stora ambassadörer utomlands som internationell domare, varav 12 på högsta (World Athletics) nivå.

 

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER