Annons

Annons

Norrlandsmästerskapen till Sollefteå GIF

Solleftea

I förra veckan presenterades arrangörer för 13-14 åringarnas Svealands och Götalandsmästerskap. Nu står det klart att det blir Sollefteå GIF som arrangerar Norrlandsmästerskapen. Mästerskapet arrangeras 3-4 september på Nipvallen i Sollefteå.

- Det känns inspirerande och väldigt roligt samtidigt som det kommer att bli intensivt och lärorikt, säger Marlene Brink, Sollefteå GIF.

Under 2022 genomförs Regionsmästerskapen likt tidigare år, både gällande inomhustävlingen och utomhustävlingen. De 23 distriktsförbund som fanns fram till 31 december 2021 kommer ha möjlighet att utse lagledare och ta ut lag som tidigare även för utomhustävlingen 2022. Tävlingarna kommer också att vara öppna för individuella anmälningar, vilket betyder att om ett distrikt väljer att inte komma med gemensam lagledare så kan enskilda föreningar anmäla sig ändå. 

För cirka 6 år sedan gjorde Sollefteå en nystart i föreningen och har sedan dess vuxit ordentligt.

- Vi känner oss mogna att ta oss an uppgiften nu. Vi ser det också som ett utmärkt tillfälle att skapa ökat intresse för friidrotten här och att inspirera våra egna aktiva, stora som små, säger Marlene Brink och fortsätter:

- Lagen kommer till tävlingar med glädje och gemenskap i fokus på en fräsch arena i en vacker miljö. Sollefteå är en idrottsstad i yppersta klass framför allt när det gäller skidåkning. Där har vi Hallstaberget som är en komplett anläggning. Vi vill visa att vi även har fina förutsättningar för friidrott på sommarhalvåret.

Läs också: Arrangörer klara till Svealands och Götalands 2022

/Frida Hogstrand

Relaterade nyheter