Annons

Annons

Ny distriktsstatistik från norr till söder

Nya distrikten

Den 1 januari förvandlades 23 distrikt till nio vilket bl a resulterat i ny årsstatistik för seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner.

Den nya regionala organisationen innebär att vi nu har ett nytt geografiskt upplägg av statistiken för sju av de nio distrikten – Göteborg och Skåne är oförändrade. De formella formerna för distriktsstatistiken är i mångt och mycket detsamma som för 2021. Skillnaden är att Svensk Friidrott bjuder distrikten på standardalternativet som för seniorstatistiken är de 15 bästa i varje gren och 10 bästa i junior-, ungdoms- och veteranklasserna. I detta ingår också ett resultatflöde. Nytt är att veteranstatistiken ingår.

Alla distrikt kan också köpa sin årsstatistik i sin helhet där prislistan precis som i fjol bygger på hur många som tävlade i distriktet föregående år. Första månaden 2022 bjuder Svensk Friidrott dock alla distrikt på sin resp årsstatistik i sin helhet.

Alla nio distriktens statistik finns nu publicerad på friidrottsstatistik.se där de återfinns under en grön vinjett på förstasidan. Länken till resp distriktsstatistik kommer också placeras på resp distriktsförbunds hemsida när dessa är klara.
Nya distriktsstatistiken på friidrottsstatistik.se

/Jonas Hedman

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER