Annons

Annons

Parafriidrotten växer – hög tid att ansöka om verksamhetsstöd

Parafriidrott Hälle IF (2) Hälle IF har fått igång träningsgrupp i Rimnershallen.

Senast den 30 september finns det möjlighet att ansöka om verksamhetsstöd för uppstart eller utveckling av friidrotten för personer med en funktionsnedsättning.

I våras kunde föreningar söka verksamhetsstöd för att starta upp eller utveckla friidrotten för personer med en funktionsnedsättning. Syftet med stödet var att stimulera föreningar till att ta steget och starta upp verksamhet för målgruppen. Under april kom det in totalt sju stycken ansökningar och utav dessa godkändes sex.

Föreningarna hade bland annat ansökt om att få starta upp ny verksamhet, utveckla sin befintliga sommarfriidrottsskola samt sökt stöd för inköp av material. En av dessa föreningar var Hälle IF, som ansökte om stöd för att starta upp en ny träningsgrupp. För att lyckas med uppstarten samarbetade de med bland andra Parasportdistriktet och en befintlig Parasportförening i Uddevalla. De inledde med flera prova-på-tillfällen där det som mest dök upp ett 20-tal personer som deltog. Nu ska gruppen äntligen få starta upp i en ordinarie träningsgrupp där de kommer att ha möjlighet att träna friidrott i Rimnershallen. För att locka så många som möjligt är första året kostnadsfritt, därefter blir de aktiva fullt betalande medlemmar.

Hälle IF är en av flera föreningar som under året har kommit igång med träningar för personer med funktionsnedsättningar och nu vill Svensk Friidrott göra det möjligt för fler att komma igång.

Under september kan föreningar återigen ansöka om verksamhetsstöd för att starta upp eller utveckla – all information om hur ni går till väga hittar ni HÄR.

/Daniel Cortobius

Relaterade nyheter

Para Karlstad
2024 – ett historiskt år för parafriidrotten

2024 kommer bli ett stort år för parafriidrotten. I år anordnas Virtus-EM, europamästerskap för personer med intellektuell funktionsnedsättning, i Sverige. I och med detta ärofyllda uppdrag samt en så stor tävling på hemmaplan kommer Svensk Friidrott…

LÄS MER