Annons

Annons

Repetera tävlingsregler för barn

Norrtälje Text Från 2020 när Norrtälje arrangerade mångkampstävlingen Roslagskampen.

FOTO: MARCUS LUNDSTEDT

Inne i december har inomhussäsongen dragit i gång för en del barn och unga. Som en påminnelse till föreningar som arrangerar tävlingar för barn 11 år och yngre kommer här en kort sammanfattning av de regler som gäller.

 Idéhäftet Friidrottens tävlingar för barn finns fortfarande att ladda ner eller beställa hem.

  • Resultathantering
    Under själva tävlingsdagen kan resultat anslås på tävlingsplatsen. Vår rekommendation är att ni som arrangör sammanställer resultaten i annan form än från bästa till sämsta resultat. Som arrangör kan ni sammanställa resultat utifrån förnamn, föreningens namn, i heatordning, kastordning, hoppordning osv. På detta sätt läggs vikten på personlig utveckling snarare än att kunna se vilken plats barnet kom på i en specifik gren. Resultat ska med andra ord aldrig publicera på webb.
  • Tidsprogram
    För varje individ, lag eller startgrupp ska tävlingen pågå under högst tre timmar. Första och sista gren ska vara startad inom tre timmar. Tävlingen som helhet kan sträcka sig längre än tre timmar.
  • Ej krav på medlemskap

Barn som vill testa på att tävla men inte är medlem i någon förening kan delta.

Arrangerat en tävling för barn ur idéhäftet? Glöm då inte att fylla i aktivitetsrapporten som finns på denna sida.

Inrapportering av resultat
För er som genomfört en traditionell tävling för barn ska resultatlista rapporteras in till Svensk Friidrott (resultat@friidrott.se). Detta för att vi ska kunna få en överblick hur många tävlingar som genomförs under ett år och hur många barn som faktiskt tävlar. Resultaten kommer inte vara synliga i Svensk Friidrotts friidrottstatistik och inte heller publiceras någonstans.

Lästips om friidrottstävlingar för barn:

/Frida Hogstrand

Relaterade nyheter

Unga Ledare 2022 1928
Nominera till Årets unga ledare

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Nu är det dags att nominera till Årets unga ledare 2023.

LÄS MER