Annons

Annons

Restriktionerna lyfts 9 februari

Regeringen meddelade idag att samtliga restriktioner kopplade till covid-19 lyfts från den 9 februari. Det innebär en mer normal föreningsvardag och möjlighet för friidrotten att bjuda in till och delta i tränings- och tävlingsverksamhet som vanligt.

 – Det känns jätteskönt att läget i pandemin nu är så pass bra att idrotten och friidrotten snart kan öppna upp helt igen. Jag vill passa på att tack för ert ansvarfulla och tålmodiga agerande under den här tvåårsperioden. Jag tror att många med mig känner sig laddade för att växla upp igen! säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.

De restriktioner som lyfts den 9 februari har bland annat påverkat möjligheten att genomföra flerdagarstävlingar, max antal personer som fått vistas i en lokal eller suttit som publik på en läktare. Dessa försvinner alltså om en knapp vecka. Läs hela underlaget från Folkhälsomyndigheten här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/februari/de-flesta-atgarder-mot-covid-19-upphor-den-9-februari/

Fortsatt försiktighet

Smittspridningen i samhället är fortsatt stor och myndigheterna framhåller att det även efter 9 februari är viktigt att tänka på att stanna hemma och undvika nära kontakt med andra om man är sjuk. Folkhälsomyndigheten rekommenderar också vuxna personer som inte vaccinerat sig att undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

Relaterade nyheter