Annons

Annons

Siv Karlström instruerade gång under turné i Skåne

Siv Karlstrom23

Visste ni att det finns en gånginstruktör inom förbundet? Hon heter Siv Karlström och hon besöker gärna föreningar för att instruera gång och få fler föreningar att starta gångverksamhet.

Siv Karlström arbetar som gånginstruktör för Svenska Friidrottsförbundet. En tjänst skapad för att instruera och locka fler till att testa gångsporten. Hon har besökt olika föreningar och distrikt, och under höstlovet var hon i Skåne under fyra dagar och besökte lika många städer.    

Siv startade resan i Lund där hon var ledare under ”Höstlovskollo” för barn mellan 7–12 år, hela förmiddagen bedrev Siv gångaktiviteter för barnen och det uppskattades av både barn och deras ledare. Senare på kvällen i Lund, och övriga kvällar i Höganäs, Hässleholm och Eslöv väntade ledarträffar som bedrevs både utom- och inomhus, med både praktiska och teoretiska inslag, för ett flertal nyfikna ledare och tränare från olika föreningar runt om i distriktet.  

Deltagarna visade upp ett stort engagemang och intresse av att omgående starta upp någon typ av gångverksamhet i sina respektive föreningar. De ser också hoppfullt på framtiden och önskar utbilda nya domare så att de kan påbörja tävlingsverksamhet i distriktet.  

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER