Annons

Snart dags för vår högsta nationella domarutbildning

Forbundsdomare Fjolårets utbildning av förbundsdomare.

Svensk Friidrotts förbundsdomarkurs 2023 kommer att genomföras på Quality Hotel 11 i Göteborg den 18–19 november. Kursen vänder sig till regelkunniga och erfarna domare och fokuserar särskilt på grenledarens roll vid arenatävlingar i friidrott.

Annons

Kursen kan beskrivas som en regeltillämpningskurs snarare än en regelkunskapskurs. I föreläsningar och grupparbeten får deltagarna fundera på hur de ska agera som domare och tillsammans diskutera sig fram till bästa möjliga lösning i situationer som inte helt täcks av regelbokens ord och paragrafer.

Under kursens första dag genomförs ett regelkunskapsprov där varje deltagare i förväg väljer om de vill skriva ett allmänt prov (med frågor om reglerna i alla friidrottens grenar) eller ett prov med frågor inom en av grengrupperna löpning, hopp eller kast.

Läs mer om kursen.

Anmälan senast 15 oktober klicka här!

Daniel Bergin 2023

Daniel Bergin

Tävlingsansvarig

073-626 17 33 daniel.bergin@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

David Proejkt 1
Ny omgång av YALA i mål

Youth Athletics Leader Academy (YALA) är ett utbildningsprogram för unga ledare 15–25 år och drivs av Svensk Friidrotts Ungdomskommitté. Nu är tredje omgången i mål. "Min tid med YALA var väldigt givande och att det öppnade upp många nya dörrar för m…

LÄS MER