Annons

Annons

Stort intresse väntas vid föreläsning för kvinnliga idrottare

Föredrag 3

På tisdagen håller professor Angelica Lindén Hirschberg ett digitalt föredrag som riktar sig mot tjejer och tränare. Hela 1300 personer har anmält sitt intresse till föreläsningen. ”Väldigt roligt”, säger Gunilla Dahlén.

Hur påverkas egentligen den fysiska förmågan av mensen? Ska man ta järntillskott eller inte? Hur kan träningen anpassas för att jag ska må bättre och prestera på topp? Professor Angelica Lindén Hirschberg reder bland annat ut dessa frågetecken i två digitala föredrag i oktober.

Angelica är överläkare i gynekologi och obstetrik på Karolinska Universitetssjukhuset, knuten till Olympiska kommittén och anlitad av IOK och World Athletics.

Det första föredraget hålls på tisdagen denna vecka 18:00-19:00, via Microsoft Teams. 1300 personer har anmält sitt intresse på Facebook, och vi kan vänta oss hundratals deltagare.

”Väldigt roligt att det är ett så stort förhandsintresse. Vi hoppas bjuda på ett riktigt bra föredrag”, säger Svensk Friidrotts Gunilla Dahlén.

Ingen föranmälan krävs. Klicka på den här länken för att vara med på föreläsningen (se till att gå in 5-10 minuter innan för att säkerställa att du är uppkopplad när det startar).

För er som av olika anledningar inte kan medverka under föredraget kommer föredraget läggas upp i sin helhet i efterhand via Svensk Friidrotts Youtube-kanal och friskfriidrott.se

Under föredraget kommer bland annat dessa punkter att tas upp:

  • Menscykeln (möjlig påverkan på styrka mm i olika delar av cykeln)
  • PMS
  • Hormoner
  • Preventivmedel/men eller inte mens
  • Järntillskott?
  • Hård träning – utebliven mens

Relaterade nyheter