Annons

Annons

Strategi 2025 i centrum under Höstkonferensen

Helgen den 19–20 november var det dags för Höstkonferensen, den före detta Ordförandekonferensen i ny kostym. Det blev en helg fylld av möten och diskussioner.

Tidigare benämnd ordförandekonferens men efter den nya regionala organisationen med färre distrikt döptes den i år om till Friidrottens Höstkonferens och helgens träff var den första med nytt namn och ny struktur. 

Varje distrikt har tre platser till förfogande, representanter från kommittéer, valberedning och Elitklubbarna var på plats tillsammans med Svensk Friidrotts styrelse och föreningsavdelning.
YALA hade en utbildningshelg i samband med Höstkonferensen och deltog under delar av helgens program.

Det var kort sagt en intensiv helg med mycket på agendan.

Diskussionsglada deltagare pratade Strategi 2025

I år fick deltagarna mer tid att diskutera, då detta efterfrågats i utvärderingar från tidigare konferenser.
En lång diskussion fördes på lördagen där deltagarna fick göra nedslag i Friidrottens Strategi 2025. Samtalen skulle leda fram till tre konkreta aktiviteter som bidrar till att nå målen i strategin.
De övergripande målen i Friidrottens Strategi 2025 är att vår idrott och föreningsverksamhet ska bli mer attraktiv och växa.
Det gemensamma målet till 2025 är att rapporterade deltagartillfällen i LOK-stödet ska växa med 12 procent, i förhållande till summan för 2019.

Under söndagens samtal fick deltagarna fördjupa sig i distriktens uppdrag i den nya organisationen samt hur distriktens kommande höstmöten bör se ut.

Det fanns även några informationspunkter på agendan samt att några av kommittéerna fick berätta om sitt arbete.

Det blev en mycket givande och positiv helg!

/Anna Jonsson

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER