Annons

Annons

Svensk Friidrott i nytt samarbete med Fritidsbanken

Anna Bengtsson, Södra Svealands friidrottsförbund och Madde Olsson, IF Göta Karlstad. I veckan levererades friidrottsmaterial till Fritidsbanken i Karlstad av Anna Bengtsson, Södra Svealands friidrottsförbund och Madde Olsson, IF Göta Karlstad.

I början av sommaren beviljades Svensk Friidrott fortsatt idrottsmedel från Riksidrottsförbundets projektstöd SF skolsamverkan. Nu startar Svensk Friidrott samarbete med Fritidsbanken för att möjliggöra samverkan med skolan och nå fler.

Syftet med SF-stödet är att ta fram eller utveckla material som inspirerar till ökad rörelseförståelse och göra det enklare för föreningar att skapa samverkan med skolor på orten.

Friidrottens projekt heter Friidrottens aktivitetskort och är en bank fylld med enkla, inspirerande friidrottsövningar både för lek, träning och tävling. Övningarna utgår från tre principer: det ska vara enkelt, utvecklande och roligt. Materialet fungerar både för skolpersonal och ledare som gått utbildningen friidrott för barn.

Som i ett led för att aktivera projektet har Svensk Friidrott startat upp ett samarbete med Fritidsbanken och ett par utvalda föreningar. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och friluftsprylar. Hos Fritidsbanken är allt gratis och alla får låna. 

Den lokala Fritidsbanken får friidrottsutrustning och instruktionsmaterial samt kännedom om lokala friidrottsföreningen för att få fler att testa på friidrott. Några av de föreningar som startat upp är IF Göta Karlstad, Nyköpings BIS, IK Viking, Västerås FK och IF Vingarna. Under måndagen levererades friidrottsmaterial till Fritidsbanken i Karlstad.

– Vi vill att fler ska upptäcka friidrotten genom Fritidsbanken och jag tror att möjligheten att nå fler barn och unga växer genom detta samarbete, säger David Mathiassson, verksamhetschef på Fritidsbanken.

Samverkan med skolan

Önskar din förening samverka med skolan eller ha mer information kan ni kontakta RF-SISU samordnare för rörelsesatsningen i skolan och barn-och ungdomsansvarig Frida Hogstrand

 

 

Relaterade nyheter