Annons

Annons

Svensk Friidrott söker en kommunikatör

Komm Annons

Är du en vass skribent? Gillar du friidrott? Har du vana av att jobba med rörligt material och sociala medier? Fredag 25 mars är sista ansökningsdag för ett mycket spännande jobb!

Svensk Friidrott har som uppgift att utveckla och företräda friidrotten i landet. Vi ansvarar för internationella och nationella tävlingar, exempelvis Finnkampen, SM- och Folksam GP-tävlingarna. Landslagen är en viktig del av vår verksamhet, en annan central uppgift för förbundet är att stötta våra 1 000 medlemsföreningar.

Svensk Friidrott är landets största individuella idrott, en av Sveriges mest populära idrotter och vi har ett landslag fyllt av stjärnor och aktiva på en hög internationell nivå.

Vår vision är att alla ska ha en relation till friidrott, oavsett om det är som aktiv på friidrottsarenan, som motionslöpare eller publik.

Tjänsten som kommunikatör

Som kommunikatör på Svenska Friidrottsförbundet är du en central person på förbundskansliet. Vi söker dig som är allmänt idrottskunnig, friidrottsintresserad och har en god förmåga att formulera dig.

Som kommunikatör kommer du bland annat arbeta som skribent och publicera nyheter och information på våra olika plattformar. Du har också ett delansvar för hemsidan i sin helhet och under 2022 kommer en del av arbetet vara kopplat till skapandet av en ny version av friidrott.se.

Du kommer också att arbeta med rörligt material, sociala medier och med vår webb-tv-kanal Friidrottskanalen, där du kan få en drivande roll. Din närmsta kollega blir vår kommunikationsansvarige och du kommer att ingå i en avdelning bestående av marknad, kommunikation och tävling.

Arbetsuppgifter

 • Producera och förmedla nyheter och uppdatera information i våra olika kanaler, där friidrott.se är vårt officiella organ.
 • Skildra friidrottens olika verksamheter genom nyheter och reportage.
 • Arbeta med webb-tv-produktion och producera videoklipp.
 • Delta i det allmänna PR-, media- och kommunikationsarbetet.

Kvalifikationer/egenskaper

Vi söker en person som

 • är nyfiken och gillar att intervjua folk.
 • har lätt för att samarbeta, men som också trivs med att arbeta självständigt.
 • är en säker skribent.
 • kan filma och redigera nyhetsklipp.
 • har erfarenhet av nyhets-/informationsarbete online samt en relevant utbildning inom kommunikation/media.
 • är en fena på sociala medier.
 • är noggrann och ambitiös, serviceinriktad och flexibel.

I tjänsten ingår en hel del arbete utanför ordinarie kontorstid.

Arbetsplats: Svensk Friidrotts förbundskansli i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
 
Tillträde: Enligt överenskommelse.
 
Tjänstens omfattning: Tillsvidareanställning 100%
 
Ansökan: Ansökan med cv, referenser och löneanspråk senast 25 mars till ansokan@friidrott.se märkt ”Ansökan kommunikatör”.
 
Upplysningar: Mathias Karlsson, kommunikationsansvarig, tel, 0709-89 48 32, mathias.karlsson@friidrott.se
 
Facklig företrädare: Magnus Malmsborg, Unionen, 073-263 12 33, magnus.malmsborg@friidrott.se
 
Välkommen med din ansökan!

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER