Annons

Annons

Trail, ultra, terräng, OCR, arena ... Run all around!

Löpformerna är många och möjligheterna oändliga. Med Run all around kan ni som förening prova på alla miljöer och locka både nya och befintliga medlemmar till inspirerande och roliga träningspass.

Syftet med Run all around är just att springa på olika sätt genom att nyttja olika underlag, miljöer och väderlekar. Och nu finns det återigen möjlighet att ansöka om bidrag för att starta upp en löpargrupp där ni använder konceptet Run all around. Eller kanske har ni bara kört fast lite med befintlig grupp och behöver lite nya inslag för att få upp motivationen? En tanke med konceptet är att man ska prova på- och få upp ögonen för hur många olika löpformer det finns.

Så här säger Johan Wettergren, ansvarig på prestationscentrum Medel/Lång i Göteborg, om löpning och Run all around.

 ”Tack vare att behovet endast är ett par sköna skor och kläder så är löpning väldigt enkelt. Enkelheten gör att många tror att löpträning är något monotont och långtråkigt men löpning är en fantastisk tränings- och tävlingsform som de flesta kan lära sig att älska. Sällskap, lite hjälp och fantasi så lovar jag att du efter några veckors träning kommer längta till nästa träningspass.

Löpning kan ske nästan oavsett var du befinner dig. Mitt i en storstad, i skogen, på en löparbana eller varför inte runt en lekplats. Genom olika underlag, kupering, hinder och farter så tränar du upp uthållighet, balans, koordination, snabbhet och styrka på ett varierat och skonsamt sätt.

Även för de elitlöpare som jag tränar så är det viktigt att ha en variation i träningen. Det är skadeförebyggande, tränar upp allsidigheten och stärker kroppen. Genom att springa på nya platser och varierande terräng och kupering så stimuleras även motivationen på ett lustfyllt sätt.

Run all around kan ge dig hjälp på vägen i att variera din träning genom att testa alla dess olika former.”

Erbjudandet gäller föreningar som inte tidigare fått medel för Run all around.

Skicka ansökan till jenny.sundqvist@friidrott.se

/Jenny Sundqvist

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER