Annons

Annons

Trio inom Svensk Friidrott får internationella utmärkelser

Håkan Widlund Webb Håkan Widlund, en av tre medarbetare i Svensk Friidrott som uppmärksammas av European Athletics.

Vid EA Convention 20 oktober presenterades 2022 års pristagare i olika kategorier. Tre medarbetare inom Svensk Friidrott erhöll utmärkelser och vi riktar härmed ett stort grattis till Gunilla Dahlén, Karin Olsson Westergren och Håkan Widlund!

Svensk Friidrott hade inför European Athletics Convention sökt utmärkelser för tre medarbetare. Samtliga erhöll utmärkelsen vilket gläder oss mycket. Här nedan presenteras de tre mottagarna med motveringar:

Gunilla Dahlén tilldelades Member Federation Award med följande motivering: ”Gunilla har jobbat för SFIF i närmare 30 år. Hon har jobbat med många olika frågor var koordinator för Joggingkalendern när SFIF började satsa på att stödja motionsloppsarrangörer, samordnat hotell mm vid galor och varit sekreterare i Distriktsutredningen. Gunilla har varit den medarbetare på kansliet stöttat kommittéerna för Utmärkelser och Veteranfriidrott. I den rollen har hon haft mycket kontakter med föreningar och distrikt som uppskattat hennes arbete, tydlighet och servicekänsla. Hennes arbete har präglats av noggrannhet, framförhållning och hon har inte tvekat att ta egna initiativ.”

Karin Olsson Westergren tilldelades Coaching Award. Karin är idrottslärare i specialidrott och hälsoutvecklare. Hon har läst idrottspsykologi med inriktning på idrott och hälsa. Hon är tränare på NIU i Helsingborg, arbetar på Skånes Friidrottsförbund och har tidigare jobbat på NiU Helsingborg. Karin är landslagsledare för U23 och tränarutbildare. 2021 var hon landslagsledare vid två internationella mästerskap (JVM och JEM) där Svensk Friidrott skördade stora framgångar.

Även Håkan Widlund tilldelades Coaching Award. Håkan har ett långt engagemang inom Svensk Friidrott där han verkat på olika nivåer. Allt från klubbtränare i IFK Växjö, tränare på RIK i Växjö och Landslagsledare för juniorlandslaget under många år. Håkans ledarskap är inkluderande och involverande, baserat på en stark värdegrund och allas delaktighet. Han har ett stort föreningsengagemang där han även verkat i styrelse och som tävlingsledare.

EA har även delat ut priset Coaching Award till Benke Blomkvist. Benke nominerades av det brittiska förbundet. Han har varit verksam i England under många år.

/Christina Liffner

Relaterade nyheter